bitcoin, alzas, ganancias, gains
Karolina Grabowska (Pexels).

El mercat de les criptomonedes comença la setmana amb bon to després d'un cap de setmana de guanys. El bitcoin (BTC) ha superat els 17.000 dòlars i repunta a prop d'un 2% durant les darreres 24 hores, consolidant els 17.300 dòlars; per part seva, l'ethereum (ETH) s'acosta als 1.300 dòlars després de pujar un 3% a l'últim dia.

El bitcoin es pot mantenir en aquests preus? És difícil de preveure, però el cert és que el comportament de les criptos ha estat notablement positiu durant les últimes jornades. Bona part de les pujades recents es deu a les declaracions de Jerome Powell, president de la Reserva Federal (Fed), dels Estats Units, que dimecres passat va deixar la porta oberta a una futura moderació en les pujades de tipus d'interès del banc central nord-americà. Una postura més temperada que podríem veure tan aviat com aquest proper 14 de desembre.

"Té sentit moderar el ritme d'augment dels nostres tipus d'interès a mesura que ens acostem al nivell de moderació que serà suficient per reduir la inflació", va reconèixer Powell. Tot i això, el banquer central també ha subratllat que aquesta hipotètica moderació de la Fed seria "molt menys significativa" que la qüestió de fins on hauran d'arribar els tipus d'interès i de quant de temps caldrà mantenir la política a un nivell restrictiu.

"Des d'un punt de vista tècnic, segueix vigent el rang delimitat pels 15.500-17.000/17.500 dòlars", assenyala Javier Molina, analista sènior de mercats d'eToro. Aquest expert subratlla un “ajustament a la baixa de la volatilitat en un entorn de sentiment encara pessimista, que pot ser propici per a moviments bruscos a curt termini”.

“Preus per sota dels 15.000 obririen el camí fins al delta Price” que se situa ara sobre els 12.000 dòlars. Per sobre, superar els 17.500 dòlars significaria anar a buscar els 20.000 dòlars”, sentencia Molina.

Així mateix, el mercat continua pendent de les novetats al voltant del cas de fallida d'FTX, sobre el qual ja s'ha manifestat la CFTC. La setmana passada, Sam Bankman-Fried (SBF), fundador i antic conseller delegat del fallit 'exchange', va concedir diverses entrevistes en què negava haver utilitzat fons dels clients d'FTX a la seva empresa d'inversió Alameda Research. “No vaig intentar mai cometre frau”, va assegurar SBF.

“No vaig intentar cometre frau” no és el mateix que “no vaig cometre frau”. És la vella defensa de “sí ho vaig fer, però no era la meva intenció i no sabia que era il·legal”, que és, per dir-ho suaument, pobre”, assenyala Neil Wilson, analista en cap de mercats de Markets.com. “Suposo que és un epitafi força bo per a Sam Bankman-Fried, però no servirà de gaire per a tots els que ho han perdut tot a FTX. Tenint en compte del que se li acusa, la magnitud d'aquest monumental embolic, limitar-se a rebutjar l'assumpte com un mal mes sembla una mica arrogant i com si encara no entengués realment el que va fer”, afegeix.

A la resta del mercat, seguint el que s'ha comentat anteriorment, s'estan veient guanys generalitzats. Les més destacades s'estan produint al litecoin (LTC), que està repuntant un 9,3%, així com a Shiba inu (SHIB) i a la solana (SOL), que estan pujant a prop d'un 5% i un 4% , respectivament. El cardano (ADA), polygon (MATIC) i polkadot (DOT) s'anoten pujades de prop del 3%.

Noticias relacionadas

contador