sam bankman-fried, bankman, ftx

El Departament de Justícia (DoJ) dels Estats Units ha presentat aquest dijous una moció al Tribunal de Fallides dels Estats Units a Delaware sol·licitant el nomenament d'un examinador independent per investigar el col·lapse d'FTX i la seva posterior fallida.

"Igual que els casos de fallida de Lehman, Washington Mutual Bank i New Century Financial abans, aquests casos són exactament el tipus de casos que requereixen el nomenament d'un examinador independent per investigar i informar sobre l'extraordinari col·lapse dels deutors", ha indicat l'Oficina del Fideïcomís del DoJ, la branca responsable de supervisar l'administració dels casos de fallida. L'organisme creu que "les qüestions que hi ha en joc són simplement massa grans i importants per deixar-les en mans d'una investigació interna".

Segons l'agència, un examen independent és “preferible” a una investigació interna perquè “els resultats i conclusions de l'examen seran públics i transparents, cosa que és especialment important a causa de les implicacions més àmplies que el col·lapse d'FTX pot tenir per a la indústria de les criptomonedes”. Els examinadors independents no són infreqüents en els casos complexos. Al setembre, un jutge del tribunal de fallides en va nomenar un per dirigir el cas de fallida de Celsius.

Des que FTX s'acollís a la protecció per fallida del Capítol 11 de la Llei de Fallides el 11 de novembre passat, han esclatat diverses batalles legals entre les nombroses parts que busquen recuperar els actius d'FTX i perseguir possibles delictes comesos per les companyies de Sam Bankman-Fried. Entre ells s'inclouen les Bahames i la Comissió de Valors, la Comissió de Valors i Borsa dels Estats Units (SEC), el Departament de Justícia i altres reguladors estatals dels Estats Units.

Així mateix, l'Oficina va aplaudir el treball del nou CEO d'FTX, John J. Ray III i del nou equip directiu d'FTX, dient que han fet un “valuós treball” per “desenredar” alguns dels problemes d'FTX. Però el Departament de Justícia va dir que, encara que no qüestiona la competència de Ray i el seu equip, els seus objectius poden diferir dels altres interessats.

“Sr. Ray, el seu paper en aquests casos és un fiduciari per al patrimoni dels deutors amb objectius que poden no estar necessàriament alineats amb els de totes les altres parts interessades”, ha indicat l'organisme.

El proper 16 de desembre, el Tribunal de Fallides de Delaware celebrarà una audiència sobre FTX que el tribunal transmetrà en directe.

Noticias relacionadas

contador