ep los gemelos winklevoss duenos del exchange de criptos gemini
GEMINI

L'efecte contagi d'FTX es comença a estendre. L'exchange i custodi de criptomonedes Gemini, fundat pels germans Tyler i Cameron Vinklevoss, ha anunciat que els reemborsaments dels clients per al seu programa 'Earn' s'estan endarrerint després que el seu soci Genesis hagi congelat les retirades d'efectiu i després experimentar un elevat volum de sol·licituds de reemborsament en les darreres hores.

“La setmana passada ha estat un moment increïblement desafiant i estressant per a la nostra indústria. Ens decep que l'SLA del programa Earn no es complirà, però ens anima el compromís de Genesis i de la seva empresa matriu, Digital Currency Group, de fer tot el que estigui a la mà per complir les seves obligacions amb els clients en el marc del programa Earn", han assenyalat des de Gemini en un comunicat.

Genesis és un dels principals prestataris de Gemini Earn, un producte utilitzat per generar rendiments per als seus clients, segons el lloc web de Gemini Earn. Gemini està treballant amb Genesis perquè els usuaris puguin bescanviar els fons "al més aviat possible". El retard no afecta cap altre producte o servei de Gemini, segons la companyia radicada a Nova York.

Segons dades de la plataforma d'intel·ligència de la cadena de blocs Nansen, Gemini va veure 485 milions de dòlars en sortides netes en les últimes 24 hores, la més gran entre les borses de criptomonedes. Les sortides van pujar fins als 563 milions de dòlars, i van ser compensades per només 78 milions de dòlars en entrades. Durant els últims set dies, Gemini va experimentar un total de sortides netes de 682 milions de dòlars, amb més de 1.550 milions de dòlars en sortides brutes, cosa que suggereix que bona part d'aquestes es van produir aquest dimecres.

Així mateix, els saldos d'actius digitals a les wallets identificades com Gemini van caure fins als 1.700 milions de dòlars des d'uns 2.200 milions de dòlars, segons la plataforma de dades de la cadena de blocs Arkham Intelligence. Amb tot, com Arkham i Nansen no cobreixen les dades de la cadena de blocs de bitcoin, ya que poden no incloure totes les wallets de Gemini, cosa que suggereix que les dades podrien ser pitjors del que s'esperava.

Posteriorment, la companyia ha anunciat a xarxes socials que els serveis tornaven a estar "plenament" operatius. "L''exchange' de Gemini torna a estar completament en línia; tots els fons dels clients a Gemini es mantenen 1:1 i estan disponibles per retirar-los en qualsevol moment", expliquen al tuit.

Les dues companyies no són les úniques afectades a l'efecte dòmino que ha causat la caiguda d'FTX. BlockFi, per exemple, estudia declarar-se en fallida, segons The Wall Street Journal, després de reconèixer l'exposició significativa a FTX que pateix la companyia.

contador