les-libra-de-facebook-preoccupent-les-regulateurs-selon-villeroy

El candidat a convertir-se en el pròxim comissionat de finances de la Unió Europea (UE), Valdis Dombrovskis, s'ha compromès aquest dimarts a proposar noves regles per regular les monedes digitals, com ara la libra de Facebook.

"Europa necessita un enfocament comú sobre actius criptogràfics com la libra. Tinc la intenció de proposar una nova legislació", s'ha compromès Dombrovskis davant els legisladors de la UE durant la seva audiència de confirmació.

Dombrovskis, que ha estat el comissionat de finances del bloc durant els últims cinc anys i busca repetir el seu mandat, va dir que per regular les monedes virtuals, la UE ha d'abordar "la competència deslleial, la seguretat cibernètica i les amenaces a l'estabilitat financera".

Dombrovskis serà vicepresident executiu i farà càrrec de la coordinació de l'economia. Entre les seves funcions serà la de garantir que l'àrea econòmica de la UE actuï en benefici de les persones. Aquest polític de Letònia ha estat vicepresident de la Comissió Europea i comissari europeu de l'Euro i de Diàleg Social a l'Administració Juncker. També ha exercit com a Primer Ministre del seu país entre els anys 2009 i 2014.

Noticias relacionadas

contador