Les crítiques del magnat i empresari Mark Cuban contra el mercat de les monedes digitals són gairebé tan habituals com la volatilitat. En un moment de debilitat per al bitcoin, que aconsegueix remuntar-se fins als 8.000 dòlars després de perdre un 20% del seu valor la setmana passada, ha tornat a qüestionar el valor intrínsec de la creació de Satoshi Nakamoto.

Cuban, que ha participat en una sessió de preguntes i respostes de Youtube per a la revista tecnològica The Wired, ha afirmat en aquesta ocasió que el bitcoin és menys útil que els plàtans i les cartes de beisbol, ja que almenys pot menjar-se les bananes i mirar els cromos de beisbol.

"Les cartes de beisbol, les obres d'art i els còmics no tenen valor intrínsec no es pot menjar un cromo de beisbol", ha expressat el magnat en resposta a una pregunta sobre per què "odia" les monedes digitals.

Cuban, que ara és propietari dels Dallas Mavericks de la NBA i es va fer popular com un dels principals inversors "taurons" al reality Shark Tank, ha criticat prèviament la decisió de Mark Zuckerberg de crear una moneda digital per rivalitzar amb el bitcoin, i va suggerir que una moneda global com la libra de Facebook podria ser "perillosa".

En declaracions a Wired recollides per Forbes, Cuban també ha acusat el bitcoin i les monedes digitals de ser massa "complicats" per a l'adopció generalitzada, comentaris que probablement s'han fet sobre cada nova tecnologia durant els últims 100 anys. "La criptografia és massa complexa per al 99% de la població", ha emfatitzat Cuban.

contador