facebook
433,63$
  • -59,90$
  • -12,14%

Almenys 40 estats dels Estats Units s'han sumat aquest dilluns a la investigació oberta contra la companyia tecnològica Facebook per dilucidar si les seves pràctiques han estat monopolíticas.

Alguns estats han expressat la seva preocupació sobre les pràctiques d'empreses de tecnologia com Facebook, cosa que podria suposar un augment dels preus de la publicitat i exposar les dades dels consumidors a possibles filtracions.

El passat 24 de juliol, la Comissió Federal de Comerç (FTC, per les sigles en anglès) i la Comissió de Borsa i Valors dels Estats Units (SEC, per les sigles en anglès) van imposar multes de 5.000 i 100 milions de dòlars (4.534 i 91 milions d'euros), respectivament pel cas de Cambridge Analytica.

En el marc d'aquest cas, Facebook hauria compartit de manera inadequada informació de milions d'usuaris amb l'empresa Cambridge Analytica. Aquesta consultora política britànica va obtenir sense permís dades personals d'usuaris de la xarxa social fundada per Mark Zuckerberg que posteriorment van ser utilitzades per realitzar campanyes polítiques en el marc de les eleccions presidencials que va celebrar els Estats Units el 2016.

Noticias relacionadas

contador