ep archivo   representacion de bitcoin y ethereum
2GETHER - Archivo

La precaució segueix instal·lada al mercat de les criptomonedes. El bitcoin i l'ethereum segueixen amb la mirada posada al Simposi Econòmic de Jackson Hole que començarà demà. La criptodivisa més gran cau un 0,19% després de pujar a prop d'un punt aquest dimecres i cotitza per sobre dels 21.700 dòlars, mentre que l'ethereum repunta per sobre de l'1,5%, estenent uns guanys propers als dos punts a la darrera sessió, per sobre dels 1.700 dòlars.

  • 64.079,72$
  • 3,20%
  • 3.061,15$
  • 1,98%

El mercat segueix expectant i amb la vista posada en els propers comentaris de la Reserva Federal (Fed) i del seu president, Jerome Powell, facin els propers dies al Simposi Econòmic de Jackson Hole. Els inversors ja descompten una Fed més dura del previst, especialment després dels darrers comentaris de diversos membres del Comitè Federal de Mercat Obert (FOMC) com el president de la Fed de Mineàpolis, Neel Kashkari, que ha demanat endurir la política monetària del banc central.

Kashkari recentment va manifestar que la Fed ha de pujar agressivament els tipus, encara que això provoqui una recessió a la primera economia del món. Així mateix, el membre del FOMC espera que el banc central hagi d'elevar la seva taxa, ara al 2,25%-2,5%, dos punts percentuals més complets per a finals de l'any que ve.

L'expectativa d'una Fed més dura del que s'esperava han fet efecte al mercat baixista de les 'criptos', que han baixat gairebé un 70% des del màxim històric del novembre del 2021. Segons Vetle Lunde, analista d'Arcane Research, l'actual mercat baixista és similar als observats el 2018 o 2014, la durada dels quals va ser d'entre 12 i 13 mesos i les caigudes van arribar al 85%.

D'altra banda, la Fundació Ethereum quadruplicarà les recompenses que pagarà als hackers amistosos que descobreixin errors en el codi de la seva tan anunciada actualització de programari The Merge (La Fusió), fins a arribar a un milió de dòlars.

Fins ara, el programa de recompenses per fallades oferia pagaments de fins a 250.000 dòlars i un lloc a la taula de classificació als hackers que descobrissin errors crítics. Els imports de les recompenses s'estan augmentant per reduir la possibilitat que sorgeixi un problema crític durant La Fusió. Durant aquest esdeveniment, Ethereum passarà a fer servir un sistema molt més eficient energèticament.

Noticias relacionadas

contador