ethereum cripto

Els inversors s'han interessat cada cop més per l'ethereum i molts se senten atrets pel proper esdeveniment, però 'La Fusión' pot decebre si no es compleixen les altíssimes expectatives del mercat davant la possibilitat que els beneficis promocionats no s'aconsegueixin immediatament. Així ho expressa Julius Baer.

"Una anàlisi recent realitzada per un proveïdor líder de dades de cadena de blocs ha plantejat dubtes sobre el veritable grau de descentralització de les principals xarxes d'infraestructura com ethereum i solana. Segons l'anàlisi, l'ethereum pot estar molt més centralitzada del que s'ha estimat anteriorment. Amb més expectatives abans de 'La Fusión', aquests riscos de centralització, juntament amb la possibilitat que els beneficis promocionats no s'aconsegueixin immediatament, deixen lloc a la decepció si no es compleixen les altíssimes expectatives del mercat", assenyalen en un informe.

Com expliquen, gairebé el 70% de tots els nodes de validació a la xarxa estan ubicats en centres de dades centralitzades propietat de proveïdors líders al núvol. En el context de la transició, que probablement resulti en cert grau de més centralització, aquest estudi recent planteja més preguntes sobre la capacitat dels proveïdors de núvol centralitzats per impactar la xarxa d'ethereum en el futur.

Solana, una altra xarxa d'infraestructura emergent que s'està tornant cada cop més popular entre els desenvolupadors, ha estat citada a la investigació per tenir una vulnerabilitat de centralització encara més gran, amb aproximadament el 95% de tots els nodes allotjats en centres de dades centralitzats basats​ al núvol. "Com que solana ha estat usant PoS des de l'inici, aquesta anàlisi planteja diverses preocupacions que la xarxa ethereum ja està més centralitzada del que s'ha estimat anteriorment i podria tornar-se encara més centralitzada després de 'La Fusión'".

Cal recordar que l'esperat 'Merge' d'ethereum, el moment en què la cadena de blocs abandonarà l'actual model de prova de treball i passarà a un nou consens de prova de participació, podria arribar abans del que s'esperava. Anteriorment, la data per a 'La Fusión' d'ethereum es va fixar per al 19 de setembre, però sembla que es podria produir al voltant del dia 15 del proper mes.

'La Fusión' marcarà la transició d'ethereum a un algorisme de consens de prova de participació i és possiblement l'esdeveniment més important a la indústria de les criptomonedes per al 2022.

contador