ep archivo   bitcoin 20210609102712
UNIVERSIDAD DE HAWAI EN MANOA - Archivo

El mercat de les criptomonedes presenta signe mixt aquest divendres, en el que sembla una jornada més de consolidació per al bitcoin i l'ethereum, mentre que el dogecoin roba tot el protagonisme a la resta d'altcoins després que Tesla hagi començat a acceptar compres d'alguns productes al criptomeme favorit del seu fundador, Elon Musk. El token deixa màxims des de finals de desembre per sobre dels 0,1920 dòlars i puja gairebé un 25% durant els darrers set dies.

Pel que fa al bitcoin, la més operada de les monedes digitals presenta caigudes marginals que succeeixen al rebot de les dues darreres jornades, quan ha topat amb la pressió venedora per sobre de 44.000 dòlars. Pocs dubtes queden entre els analistes que la moneda digital s'ha embarcat en una consolidació de les caigudes recents entre els 40.000 dòlars i la resistència abans esmentada, que s'amplia fins a l'àrea dels 44.500-45.000 dòlars.

“Si pot trencar els 45.500 dòlars, podríem veure un altre moviment brusc a l'alça, ja que comença a créixer la creença que el pitjor ha quedat enrere”, després que s'arribés al que per ara sembla un sòl de la recent correcció, al mínim del 10 de gener, al voltant de 39.800 dòlars. "De moment sembla un rebot fràgil, però una ruptura d'aquesta resistència podria canviar la situació", opinen els experts.

SENYALS CONTRADICTORIS

De moment, els senyals del mercat són contradictoris. La capitalització de la criptomoneda més gran s'ha anat reduint des de principis del 2022. Un fort descens en l'interès minorista i institucional, la feble activitat de la xarxa i l'enorme pressió de venda no estan ajudant els alcistes. Tot i això, les balenes del bitcoin han accelerat el moviment del criptoactiu des dels intercanvis digitals fins a les carteres desconegudes i l'emmagatzematge en fred.

La plataforma d'anàlisi de criptomonedes, Santiment va destacar un salt significatiu a les sortides de bitcoin de les plataformes de comerç d'aquests actius. Segons l'empresa, gairebé 26.300 tokens van sortir d'aquestes borses digitals dimarts, xifra que suposa el nivell més alt des del 25 d'octubre del 2021.

"Tot i que el bitcoin està un 36% per sota del màxim històric de fa 2 mesos, les monedes continuen allunyant-se de les plataformes a un ritme impressionant. La diferència de 26.300 bitcoins entre la sortida i l'entrada d'intercanvis és un senyal encoratjador d'un menor risc de venda en curs", va tuitejar Santiment.

"Això està creant una escassetat d'oferta de bitcoin, i està empenyent el valor del bitcoin a la direcció correcta", comenta Naeem Aslam, cap d'anàlisi a AvaTrade. "En termes d'acció del preu, el nombre més gran i més important per al bitcoin és el suport dels 40.000, i mentre això romangui intacte és probable que vegem moviments més alts per al preu del bitcoin", afegeix.

Així mateix, el sentiment actual del mercat per a les criptodivises està sumit en la "por extrema", però això no és necessàriament una cosa dolenta. De fet, aquesta actitud és exactament la raó per la qual els inversors recomanen "comprar a la caiguda".

La "por extrema" es promociona com una oportunitat per comprar criptodivises com el bitcoin, l'ethereum, la solana i altres a preus baixos perquè, una vegada que els preus es recuperin, els inversors puguin vendre-les per obtenir més beneficis.

Noticias relacionadas

contador