fila monedas bitcoin

El mercat de les criptomonedes segueix abonat al verd aquest dijous, després que la dada de la inflació dels EUA mantingués viva el rebot que va instigar el president de la Reserva Federal (Fed), Jerome Powell, amb els seus senyals que encara queden tipus baixos per a estona. Dimecres, el criptoactiu de referència va aconseguir un màxim d'una setmana per sobre de 44.000 dòlars i un tancament sobre els 42.000, i els experts cada vegada confien més que el recent mínim per sota dels 40.000 dòlars sigui el sòl de les caigudes.

  • 64.464,32$
  • 1,68%

“El bitcoin està gaudint d'un lleu respir en els darrers dos dies, ja que la gana pel risc ha tornat una mica als mercats”, indica Craig Erlam, analista d'Oanda. Deixa entreveure certa cautela, però l'expert, ja que “tot i que alguns esperen que la criptomoneda hagi tocat fons, després d'haver vist un fort suport al voltant dels 40.000 dòlars a principis d'aquesta setmana, encara hi ha pocs indicis que sigui així”. “Encara és aviat, però el rebot no ha estat especialment contundent. Tot i això, les dades de la inflació dels EUA han impulsat la gana pel risc en general. Una altra cosa és si amb això n'hi haurà prou”, sentencia.

Aquesta reflexió és compartida per altres analistes del mercat, que no es decideixen sobre si els 39,650 dòlars vistos el 10 de gener és la fi de la correcció recent. "L'únic on s'agafa ara mateix és a l'important suport que té a la zona dels 40.000 dòlars i origen de l'últim gran impuls alcista: els mínims de setembre", assenyala José María Rodríguez, analista de 'Bolsamanía'.

L'anàlisi tècnica, tot i això, s'ha tornat més positiva després del tancament de la sessió del 12 de gener per sobre de la mitjana mòbil simple de 100 hores. Així mateix, els experts de Newsbtc.com destaquen la formació d'una línia de tendència alcista per sobre dels 43.200 dòlars en el gràfic horari del bitcoin.

A l'alça, la resistència inicial és a prop del nivell de 44.000 dòlars. La següent resistència important se situa al voltant dels 44.200 dòlars i del màxim recent. Si es produeixen més guanys, el preu es podria acostar al nivell dels 45.000 dòlars. La següent zona de control important és a prop del nivell de 45.500 dòlars.

LES ALTCOINS VOLEN

Pel que fa a la resta del mercat, també s'ha fet ressò de l'optimisme de la reina de les criptes, amb pujades per a tots els tokens de major capitalització de mercat i un valor total que s'aproxima als 2,1 bilions de dòlars. Destaca especialment l'auge dels meme tokens, amb alces per sobre del 10% tant pel dogecoin com pel shiba inu.

El cardano i la solana també guanyen més d'un 6%, mentre que l'aspecte de l'ethereum no podria ser més prometedor després de confirmar l'avenç per sobre de la zona de control dels 3.250 dòlars, després de tancar més enllà dels 3.200 dòlars per dos dies consecutius. El preu de l'ether –la unitat de la xarxa Ethereum– va superar el nivell de 3.400 dòlars i va formar un nou màxim setmanal a prop dels 3.412 dòlars, malgrat que corregeix marginalment des de llavors.

També s'està formant una línia de tendència alcista important amb suport a prop dels 3.300 dòlars al gràfic horari. A l'alça, la resistència immediata és a prop del nivell dels 3.380 dòlars.

Noticias relacionadas

contador