facebook-ceo-mark-zuckerberg-testifies-house-energy-and-commerce-hearing-capitol-hill-washington-wednesday-april-11-2018
AP Photo/Jose Luis Magana

A poques hores que Facebook faci públic el llibre blanc de la seva moneda, sobrenomenada com GlobalCoin, el prestigiós economista Nouriel Roubini ha posat l'accent en què res tindrà a veure amb les divises criptogràfiques o amb la cadena de blocs, amb la qual cosa ha tirat una gerra d'aigua freda sobre el ral·li del bitcoin. Els inversors en monedes digitals han saludat a l'arribada de la moneda de la xarxa social com un potent catalitzador del mercat, però l'anomentat Doctor Doom -per predir la crisi de 2007 i 2008- ha assenyalat que se situa en les antípodes d'aquests actius.

"No té res a veure amb la cadena de blocs. Totalment privat, controlat, centralitzat, verificat i autoritzat per un petit nombre de nodes autoritzats. Llavors, què té a veure amb les monedes digitals o amb la cadena de blocs? Res", ha dit Roubini.

De fet, segons informes recents, el gegant de les xarxes socials ha registrat més d'una dotzena d'empreses que recolzen la seva moneda digital GlobalCoin, que a més, tindrà com a suport una cistella de monedes fiduciàries. Cada un dels nous patrocinadors, entre els quals s'inclou Visa, Mastercard, PayPal i Uber, invertirà aproximadament 10 milions de dòlars en el projecte com a part d'un consorci de govern per a la moneda digital.

Encara Roubini va reconèixer que els detalls del projecte encara no es coneixen (però s'espera que es revelin en un document tècnic aquest mateix dimarts), l'economista va suggerir que és poc probable que GlobalCoin utilitzi tecnologies comuns de cadena de blocs, com algoritmes de prova de treball o prova de participació.

Com es va informar recentment al The Wall Street Journal, la moneda digital de Facebook es regirà per un consorci d'empreses conegudes com l''Associació Libra', que inclou les companyies anteriorment citades. Però, segons informacions aparegudes a The Block, en aquesta entitat s'inclouen inversors com Andreessen Horowitz i Union Square Ventures, la casa de canvi Coinbase i organitzacions sense ànims de lucre com Mercy Corps. Calibra, una subsidiària de Facebook creada per supervisar els treballs de criptografia del gegant dels mitjans socials, també es troba entre els membres fundadors, segons una font familiaritzada amb el tema.

L'imminent llançament de la GlobalCoin ha donat impuls al bitcoin que va deixar una fita a prop dels 9.400 dòlars diumenge i es manté a prop dels 9.300 dòlars aquest dimarts. Els analistes consideren que és qüestió d'hores o dies que la creació de Satoshi Nakamoto superi els 10.000 dòlars i experts com Thomas Lee de Fundstrat projecten guanys fins als 20.000 o 40.000 dòlars.

Noticias relacionadas

contador