bitcoinespiral

Caigudes moderades al mercat de les monedes digitals aquest dilluns, després que el bitcoin hagi superat els 7.000 dòlars durant el cap de setmana fins a màxims de nou mesos. La reina de les monedes digitals ha prosseguit la seva escalada i ha fregat els 7.500 dòlars, des d'on corregeix a prop d'un 2%. La capitalització total del mercat s'ha incrementat en consonància i marca 215.000 milions de dòlars. Aquest diumenge ha assolit una fita als 225.000 milions de dòlars.

La imminent decisió de la Securuties Exchange Comission (SEC) dels EUA sobre el primer fons cotitzat del bitcoin manté als inversors animats, ja que, segons els experts, aquest és el principal catalitzador del mercat. Aquesta mateixa setmana s'ha de conèixer el veredicte del regulador, després de nombrosos ajornaments, l'últim el 29 de març, cosa que va donar a la SEC altres 45 dies per considerar les implicacions d'aprovar o rebutjar un vehicle d'aquestes característiques i el termini del qual conclou el 16 de maig.

La pujada del bitcoin fa presagiar una nova correcció si finalment es rebutja la petició de fons cotitzats de VanEck/SolidX i de Bitwise Asset Management en associació amb NYSE Arca. Des de divendres, el bitcoin s'ha apreciat un 11%, ha doblat amb escreix el seu preu des del mínim de desembre i s'encamina cap a la resistència dels 8.000 dòlars amb pas ferm.

Amb tot, les monedes de xifrat es tenyeixen de vermell aquest dilluns amb caigudes d'entre un 3% i un 5% en l'ethereum, el bitcoin cash o el litecoin.

El futur de les monedes virtuals segueix enmig d'un polèmic debat enmig de la calor dels reguladors i les notícies del atac cibernètic a una de les majors cases de canvi del món. La fiscal general de Nova York, Letitia James, va al·legar el mes passat un encobriment de 850 milions de dòlars per part de les companyies darrere de la moneda virtual Tether i Bitfinex, una de les plataformes de canvi de criptografia més grans del món.

A més, la setmana passada, Binance va anunciar que els pirates informàtics van retirar 7.000 bitcoins (40 milions de dòlars) a través d'una sola transacció en una "violació de seguretat a gran escala", l'última d'una llarga llista de robatoris a l'espai de la moneda digital.

Noticias relacionadas

contador