dokwon terra

La Interpol ha emès de manera oficial una ''notificació vermella'' per a la detenció de Do Kwon, fundador de Terra i Luna, les criptomonedes fallides al mes de maig. Actualment se'l considera com un fugitiu internacional, buscat per les forces de l'ordre de tot el món.

Segons el lloc web d'Interpol, les notificacions vermelles són ''sol·licituds a les forces de l'ordre de tot el món per localitzar i aturar provisionalment una persona tot esperant la seva extracció, lliurament o acció legal similar'', informa Mashable.

Ja haurien passat dues setmanes des que un tribunal sud-coreà va emetre una ordre de detenció contra Do Kwon, afirmant que el magnat de les criptomonedes havia violat la llei de mercats de capitals. El fracàs de l'stablecoin Terra i del seu criptovalor germà Luna van contribuir a crear l'efecte dòmino que va portar a la gran caiguda de les criptomonedes d'aquest any. La desfeta de les criptomonedes va seguir quan les principals empreses de préstecs de criptomonedes es van declarar insolvents a causa de la inversió a Terra.

En emetre's l'ordre de detenció, els fiscals sud-coreans donaven per fet que Kwon era a Singapur. Actualment, les autoritats de Singapur afirmen que el creador de Terra no es troba al país.

Per part seva, Kwon, ha anunciat més tard al seu compte de Twitter que "no estava fugint" i que es trobava en ''plena cooperació'' amb els organismes governamentals pertinents. D'altra banda, els fiscals de Corea del Sud no es van fer d'esperar a la seva contestació, rebatent l'afirmació i assegurant que Kwon estava òbviament fugit.

Encara que Kwon pugui esquivar les autoritats a Corea del Sud, la "notificació vermella" d'Interpol el converteix en un home buscat a tot arreu on vagi. Així mateix, el seu projecte de criptodivisa Terra 2.0, que ha estat rellançat, sembla no immutar-se per la situació en què es troba Kwon. De fet, el valor de la criptodivisa ha pujat més d'un 10%, segons sembla mentre es coneixia la notícia.

Noticias relacionadas

contador