bitcoin 20210624095720

El diner està migrant de l'or cap al bitcoin, asseguren els analistes de JP Morgan. Almenys diner institucional que veu en el criptoactiu una millor cobertura contra la inflació. És una de les raons que esgrimeix el banc d'inversió per explicar el ral·li del major actiu digital del món, amb una capitalització de mercat que ha arribat al bilió de dòlars i un preu que ha tocat els 55.000 dòlars, ha pujat un 25% en una setmana i que s'accelera cap al màxim històric dels 65.000 dòlars.

Segons un informe de Markets Insider, el gran banc nord-americà JP Morgan ha apuntat en una nota per a clients que, a més de la gana dels inversors institucionals, les garanties que els Estats Units no prohibirà la moneda en línia i el recent augment de la xarxa Lightning, estan també darrere de les recents pujades.

Amb tot, remarca JP Morgan que "el ressorgiment de la preocupació per la inflació entre els inversors ha renovat l'interès en l'ús del bitcoin com a cobertura". "Els inversors institucionals semblen estar tornant al bitcoin, potser veient-ho com una millor cobertura contra la inflació que l'or".

El gran banc va afegir que la tendència anterior que el diner institucional sortís de l'or i entrés al bitcoin ha ressorgit durant les últimes setmanes. La validació del bitcoin com a millor dipòsit de valor que l'or entre els grans inversors ha fomentat un major flux de diners cap a la moneda digital.

Aquest suport al bitcoin contrasta amb un informe de JP Morgan de maig, en què els analistes assenyalaven que els grans inversors estaven abandonant el bitcoin per invertir en l'or tradicional. I també xoca amb les recents declaracions del CEO del banc nord-americà, que ha dit que "és un or dels ximples", no té un valor intrínsec, i els reguladors enduriran les restriccions sobre ell.

A més dels actors institucionals que afavoreixen la creació de Satoshi Nakamoto sobre l'or per a l'ús de magatzem de valor, JP Morgan va compartir altres dos factors que podrien haver estat impulsant el preu del bitcoin.

Els recents comentaris del president de la Reserva Federal dels Estats Units, Jerome Powell, també han animat els inversors a llançar-se cap al BTC. Powell va dir que no hi ha intenció de prohibir el bitcoin al país, cosa que indica que els Estats Units no seguirà els passos de la Xina.

"El recent augment de la xarxa Lightning i les solucions de pagaments de segona capa ajudades per l'adopció de bitcoin a El Salvador" també han ajudat a créixer la confiança en la xarxa Bitcoin i la seva capacitat d'escalar, va dir JPMorgan.

Noticias relacionadas

contador