general 1 bitcoin

El bitcoin drena moderadament els recents excessos i cedeix terreny per sota de 54.000 dòlars, però manté el seu innegable impuls alcista, que l'ha portat a avançar més d'un 25% aquesta setmana. Els analistes en general són decididament alcistes amb la reina de les 'criptos' i el consens és que es veuran nous màxims històrics tard o d'hora.

  • 63.118,03$
  • -0,84%

"La qüestió ja no és si veurem nous màxims històrics, sinó quan", comenta Craig Erlam, analista d'Oanda. La moneda digital "ha generat un impuls increïble des del que va viure al setembre, sobrevivint un assalt als 40.000 dòlars abans d'arrencar-se a l'alça i travessar una important resistència tècnica pel camí", comenta. "Hem vist caure els 50.000 dòlars amb relativa facilitat, de manera similar als 52.500 dòlars", certifica Erlam, qui avisa: "Pot ser que no hàgim d'esperar molt per veure els 60.000 dòlars".

Amb tot, alguns analistes criden a la cautela, ja que assenyalen que la moneda digital no ha acabat de superar la resistència que situen en un rang que va dels 52.000 als 55.000, de manera que esperen certa consolidació en aquesta forquilla de preus. Encara que podria no ser més que una pausa per respirar una mica, ja que ha depassat els màxims de setembre. "Ara ja no hi ha res fins als màxims anuals i històrics. I per sobre, els psicològics 100.000 dòlars dels quals tothom parla des de fa molts mesos", comenta José María Rodríguez, analista tècnic de Bolsamanía.

A les 'altcoins' es mantenen les pujades moderades, amb l'ethereum per sobre dels 3.500 dòlars i la capitalització total, als 2,3 bilions de dòlars. L'atenció en els tokens se centra en Shiba Inu, la moneda digital meme, que cau més del 30% després d'haver guanyat un 320% en una setmana.

Mentrestant, el mercat espera el següent catalitzador del 'ral·li'. Una combinació de factors ha generat l'actual impuls alcista: els comentaris des de la Reserva Federal dels EUA (Fed) i la Comissió del Mercat de Valors dels EUA (SEC per les sigles en anglès) que no es prohibiran les 'criptos'; informe de Bank of America (BofA) en el qual ha donat la seva benedicció als actius digitals, les deficiències i les aplicacions descentralitzades; i les notícies que US Bank ha començat a oferir serveis de criptocustòdia per al bitcoin.

Però el gran esdeveniment que el mercat anhela no n'és altre que l'aprovació d'un fons cotitzat (ETF) en el bitcoin per part de la SEC, que alguns anticipen que es produirà tan aviat com aquest octubre. De moment, el regulador dels EUA ha donat llum verda a un nou fons cotitzat que ofereix exposició a "empreses de la revolució de la indústria del bitcoin". Es tracta del Volt Crypto Industry Revolution and Tech, que proporciona als inversors un fàcil accés a les empreses que han invertit en l'actiu digital de forma significativa.

Nombrosos observadors interpreten aquest pas com un avanç cap a l'ETF pur en la creació de Satoshi Nakamoto, malgrat que el regulador podria optar per un vehicle amb cobertura en els futurs del bitcoin, en lloc d'un que operés sobre el preu al comptat.

Noticias relacionadas

contador