ethereum 1024x575

Goldman Sachs està anant més enllà del món del bitcoin i expandint cap a l'ether. El banc té previst oferir durant els propers mesos la negociació d'opcions i futurs en la moneda que alimenta la xarxa Ethereum, segons Mathew McDermott, cap d'actius digitals de Goldman.

És l'últim pas a les ambicions del gegant de Wall Street en matèria de criptografia, després que Goldman reiniciés aquest any una taula d'operacions per ajudar els clients a negociar amb futurs cotitzats vinculats al bitcoin. McDermott va dir que el banc també planeja facilitar les operacions a través de notes que cotitzen en borsa seguint el bitcoin.

Malgrat totes les advertències dels reguladors sobre els riscos que planteja l'extrema volatilitat de les monedes digitals i el seu paper en el blanqueig de diners, els bancs d'inversió estan fent un pas endavant per oferir serveis de bitcoin als seus grans clients. Fins i tot després que els preus es desplomessin al maig, caient d'uns 60.000 fins als 33.000 dòlars en qüestió de dies, els fons de cobertura segueixen entusiasmats amb el comerç de bitcoin.

"De fet, hem vist molt interès per part dels clients que estan ansiosos per operar, ja que troben aquests nivells com un punt d'entrada lleugerament més desitjable", va dir McDermott en una entrevista telefònica dijous. "Ho veiem com un exercici de neteja per reduir part del palanquejament i l'excés en el sistema, especialment des d'una perspectiva detallista".

Goldman va contractar McDermott, de 47 anys, per dirigir els seus esforços en matèria de monedes digitals l'any passat. Sota la seva direcció, el negoci ha passat de quatre a 17 persones.

El banc també ha invertit en noves empreses de monedes digitals. Va posar 5 milions de dòlars en una ronda de recaptació de fons de Blockdaemon, una empresa que crea i allotja els nodes informàtics que conformen les xarxes de cadena de blocs.

Al maig, Goldman va liderar la inversió de 15 milions de dòlars a Coin Metrics, un proveïdor de dades de monedes digitals i cadena de blocs per a clients institucionals, i McDermott es va unir a la junta de la companyia.

"Estem estudiant una sèrie d'empreses diferents que encaixen en la nostra direcció estratègica", va dir.

Altres bancs també han ampliat les seves operacions de criptografia. Cowen Inc planeja oferir serveis de custòdia de "grau institucional" per a les criptodivises. Standard Chartered Plc està creant una aliança d'empreses per comprar i vendre monedes virtuals, tot i que HSBC Holdings Plc està evitant el bitcoin per ara.

McDermott va dir que les seves converses amb els clients demostren que les monedes digitals no són només una moda passatgera. En una enquesta realitzada la setmana passada a 850 institucions, Goldman va descobrir que a prop d'una de cada 10 negocia amb monedes digitals i que el 20% hi està interessat.

"L'adopció institucional continuarà", va dir. "Tot i la correcció material dels preus, seguim veient una quantitat significativa d'interès en aquest espai".

Noticias relacionadas

contador