tesla-bitcoin-criptomoneda-inversiones-700x394

El preu del bitcoin va pujar aquest diumenge a la nit un 10% (segueix avançant a aquestes hores, +4,87%. 39.369 dòlars) després que el CEO de Tesla, Elon Musk, digués que el fabricant de vehicles elèctrics podria tornar a acceptar transaccions en bitcoin en el futur.

Musk va afirmar aquest diumenge a Twitter que Tesla tornarà a permetre les transaccions de bitcoin "quan es confirmi un ús raonable (~50%) d'energia neta per part dels miners amb una tendència futura positiva".

Tesla va aturar les compres dels seus cotxes amb bitcoin a mitjans de maig, citant les preocupacions sobre l'impacte climàtic de la mineria de monedes digitals. La mineria de monedes digitals requereix enormes quantitats d'energia per alimentar potents ordinadors. Així, consumeix més energia que països sencers com Finlàndia i Bèlgica, segons l'Índex de Consum d'Electricitat de Bitcoin de Cambridge.

Aquestes últimes pujades de la 'cripto' són un exemple més del gran impacte que hi tenen els comentaris de Musk. Centenars de milers de milions de dòlars van desaparèixer del mercat de les monedes digitals després que aquest twitegés al maig que suspenia la possibilitat de comprar els seus cotxes utilitzant bitcoin. Abans, centenars de milers de milions hi havien entrat després que el CEO de Tesla anunciés que permetria el seu ús per a la compra dels seus vehicles.

Noticias relacionadas

contador