coinbase valorisee pres de 100 milliards de dollars pour ses debuts en bourse 20210514105710

Els títols de Coinbase, plataforma en línia per a la compravenda de criptomonedes, van tancar aquest dilluns amb una caiguda del 8%, estenent la sagnia que l'ha portat al nivell més baix des del seu debut al mercat, l'abril del 2021.

La por pel contagi de la fallida de la plataforma FTX continua pressionant l'univers dels criptoactius. Els experts reconeixen que la credibilitat està en dubte, mentre que el bitcoin i l'ethereum segueixen sense aixecar cap.

La capitalització de Coinbase ha caigut per sota de la marca de 10.000 milions de dòlars dinou mesos després de sortir a borsa amb una capitalització de 85.000 milions de dòlars. A les últimes quatre sessions borsàries, ha perdut més d'una quarta part del seu valor, segons subratlla CNBC.

Els interrogants sobre la salut de les borses rivals d'FTX han desencadenat vendes a tot el sector que han fet que algunes empreses suspenguin temporalment les seves operacions i altres preparin possibles sol·licituds de fallida. Els analistes de Mizuho van escriure divendres passat en una nota que els volums diaris del sector se situen entre un 30% i un 40% per sota de la mitjana de l'any.

Aquest dimarts s'especula amb la possible fallida del bròker de criptoactius Genesis. Bloomberg ha publicat que aquest ha advertit de la seva fallida, si no aconsegueix 1.000 milions de dòlars. Tot i això, Genesis ha desmentit una fallida "de forma imminent" i ha dit que segueix mantenint converses "constructives" amb els creditors.

"Les seqüeles d'FTX continuen i ara tothom vol saber qui són els desafortunats creditors que patiran grans pèrdues. Segons els documents judicials, sembla que es deuen uns 3.100 milions de dòlars en conjunt a un milió de creditors", escriu Edward Moya, analista d'Oanda.

"Si el nivell de 15.500 dòlars es trenca per al bitcoin, no hi ha gaire suport fins al nivell de 13.500, seguit pel nivell psicològic de 10.000", avisa Moya.

Noticias relacionadas

contador