bitcoin dl 2
Pixabay

El mercat de les criptomonedes deixa pujades importants durant les últimes 24 hores, amb el bitcoin, l'ethereum, la solana i la polkadot al capdavant. El preu del principal criptovalor per capitalització de mercat ha recuperat els 20.000 dòlars per primera vegada en una setmana i avança un 6% des de la jornada anterior, mentre que l'ether -com també es diu la unitat de la xarxa Ethereum- puja en el mateix percentatge fins a gairebé 1.400 dòlars, màxims de 10 dies. A les altres altcoins la pujada és del 7% i la capitalització total guanya gairebé 70.000 milions de dòlars des de la setmana passada.

  • 63.951,50$
  • -1,13%

Els experts destaquen que el sorprenent moviment es produeix malgrat que les borses segueixen amb les seves caigudes, especialment Wall Street, per la qual cosa apunten que la correlació dels criptoactius amb les boles podria estar arribant al final. Coinbase Research manté que les monedes digitals es comporten de manera propera a les accions tecnològiques i al Nasdaq orientat a la tecnologia. Abans del 2020, no hi havia correlació entre els dos. Perquè el bitcoin funcioni com una cobertura contra la inflació, ha de tenir un rendiment constant encara que els mercats pateixin vendes.

La pausa en el repunt del dòlar també és una raó per al bon comportament de les criptos. El criptoinfluencer Kevin Svenson creu que els alcistes del bitcoin esperen que el mercat de valors també es recuperi. En cas contrari, les 'criptos' estan condemnades a tornar a caure. Altres experts, com Craig Erlam, analista d'Oanda, subratllen que la resiliència del mercat de les criptomonedes malgrat el pessimisme global apunta a més pujades, amb un suport important de 17.500 a 18.500 dòlars.

Pel que fa a l'ethereum, l'anàlisi tècnica apunta que ha de superar la mitjana mòbil de 20 dies, uns 1.425 dòlars per assenyalar un canvi de tendència. Així mateix, el criptovalor està en el procés de trencar una línia de resistència descendent que havia estat al seu lloc des del 17 de setembre. La principal zona de resistència es troba als 1.440 dòlars.

Un altre indicador alcista per al criptovalor dels contractes intel·ligents és al mercat d'opcions. Des que la fusió d'Ethereum va començar el 15 de setembre, els operadors d'opcions han tingut una perspectiva alcista per al preu futur de l'ether. Això es pot veure clarament pel volum d'opcions de compra, que ha pujat fins a més de 3,5 milions de dòlars fins dilluns. Això suposa un augment de més del triple des dels mínims d'1 milió de dòlars de març.

Noticias relacionadas

contador