apple bat les attentes grace aux ventes de l iphone et aux services

Apple ha fet el que sembla ser un gran pas en anunciar que permetrà que les aplicacions basades en criptovalors no fungibles (NFT per les sigles en anglès) estiguin disponibles a l'Apple App Store. Tot i això, la companyia hi està incloent les seves comissions estàndard del 30% per a totes les transaccions, un mecanisme que moltes empreses d'NFT argumenten que no és raonable i simplement no és factible per a la seva existència a la botiga.

"La silenciosa incorporació d'Apple a l'acceptació estandarditzada d'aplicacions basades en NFT és un gran pas endavant per al mercat. En termes d'ecosistemes tecnològics, Apple és extraordinàriament poderosa. L'últim any hem vist grans batalles amb empreses com Meta per la botiga d'aplicacions d'Apple i s'han plantejat dubtes seriosos sobre el poder que té", comenta Simon Peters, analista d'eToro.

Els principals desenvolupadors de jocs basats en els criptovalors únics, però, estan enfurismats pels nous requisits d'Apple per a les vendes, concretament les comissions importants, addueixen que aquestes restriccions poden perjudicar l'incipient segment dels NFT. "El problema més gran de molts desenvolupadors amb la botiga d'aplicacions és l'astronòmica reducció dels seus ingressos. Apple cobra al voltant d'un 30% de comissió als desenvolupadors, taxa que suposa una gran part dels ingressos dels que depenen de l'ecosistema", explica Peters.

"Si bé és cert que això moderarà l'adopció per part dels desenvolupadors d'NFT a l'espai, no deixa de ser un emocionant pas endavant que no s'ha de subestimar en termes de mercat més ampli. Hi ha altres plataformes d'NFT amb costos de comissió molt més baixos, però cap té l'abast i la influència de la botiga d'aplicacions d'Apple", conclou Peters.

Noticias relacionadas

contador