bitcoin etf (2)

La gestora internacional Fidelity Investments, un dels gestors d'actius més grans del món, planeja unir-se a l'onada d'empreses que ofereixen als inversors accés al bitcoin a través d'un fons cotitzat en borsa (ETF) canadenc, davant la negativa dels reguladors nord-americans a aprovar els fons d'aquest tipus sobre la criptodivisa.

Segons ha publicat Bloomberg, el Fidelity Advantage Bitcoin ETF permetrà la inversió en bitcoin directament o a través d'instruments derivats, i els clients podran realitzar compres al fons amb dòlars canadencs o nord-americans. L'ETF, que cotitzarà a la Borsa de Toronto amb el ticker FBTC, es podria llançar tan aviat com aquesta setmana, segons una presentació de l'empresa del 22 de novembre passat.

L'anunci ha tingut lloc diversos mesos després que els responsables de Fidelity, amb seu a Boston, es reunissin amb la Comissió del Mercat de Valors dels EUA (SEC, per les sigles en anglès) per demanar l'aprovació d'un fons cotitzat similar a aquest país. De moment, segons ha publicat Bloomberg, el president de la SEC, Gary Gensler, ha demanat que el fons compleixi les normes més estrictes per als ETF.

Encara que recentment s'han aprovat diversos ETF de futurs de bitcoin als EUA, els ETF de bitcoin al comptat encara no han estat aprovats, al contrari del que va passar al Canadà, cosa que ha atret milers de milions en inversions. Encara que Fidelity s'encarregarà de la custòdia dels actius del fons, ha contractat State Street Trust Co. Canada com a agent de registre i transferència.

Després de la seva irrupció al mercat el 2017, el bitcoin ha demostrat ser un dels actius de millor rendiment de la dècada. Tot i els dubtes sobre la seva utilitat, la criptodivisa ha tingut un rendiment del 6.000% durant els darrers cinc anys.

Noticias relacionadas

contador