bukele bitcoin portada

El president salvadorenc, Nayib Bukele, ha afirmat, via Twitter, que 2,1 milions dels seus conciutadans estan utilitzant la cartera de moneda digital Chivo, recolzada pel govern, cosa que ofereix una visió de l'aparent èxit de la implementació del bitcoin al país, després d'haver-se llançat com a moneda oficial a inicis de setembre.

El president va enviar una actualització als seus 2,9 milions de seguidors de Twitter dissabte a la tarda, afirmant que Chivo "ara té més usuaris que qualsevol banc a El Salvador" després de només tres setmanes de funcionament. Bukele va indicar que és només qüestió de temps que l'adopció del Chivo eclipsi a tots els bancs d'El Salvador junts.

El moneder Chivo, emès per l'Estat, també es va posar a disposició del públic a principis de setembre, quan El Salvador va reconèixer oficialment el bitcoin com a moneda de curs legal, un pas històric que podria oferir un important cas d'estudi per a altres països de la regió. Chivo permet a particulars i empreses enviar i rebre pagaments en bitcoins o en dòlars des de qualsevol part del món. El moneder està disponible tant en dispositius Android com Apple, recorda CoinTelegraph.

Noticias relacionadas

contador