china bitcoin

Les majors plataformes de compravenda del bitcoin del món acaten les ordres arribades de la Xina. De moment, han detingut els nous registres per als usuaris xinesos i un d'ells retirarà els comptes actuals, prenent mesures per complir amb l'última prohibició de criptografia de Pequín.

Els operadors Huobi i Binance han deixat de permetre als operadors utilitzar números de mòbil de la Xina continental per registrar nous comptes, després que el Banc Popular de la Xina digués divendres que totes les transaccions relacionades amb les monedes digitals es consideraran activitat financera il·lícita.

Huobi ha anunciat que posarà fi al registre de comptes per als nous usuaris de la Xina continental. L'empresa també retirarà gradualment els comptes existents dels usuaris de la Xina continental abans de la mitjanit del 31 de desembre de 2021.

Per la seva banda, Binance, una de les majors borses de monedes digitals del món, ha declarat que el registre de comptes amb números de telèfon mòbil xinesos està bloquejat. L'aplicació de Binance tampoc està ja disponible per baixar a la Xina.

L'últim pronunciament de la Xina -emès pel banc central juntament amb altres nou organismes governamentals, incloent-hi el Ministeri de Seguretat Pública- és la culminació d'anys d'intents de prendre mesures enèrgiques contra l'auge del bitcoin i els seus homòlegs. La notificació de divendres es referia específicament a les borses estrangeres que es dirigeixen als usuaris xinesos, prohibint-los a contractar localment serveis que van des de la comercialització fins a la liquidació de pagaments i la tecnologia.

Però la dura postura de la Xina davant les monedes digitals no és nova. Les autoritats de la segona economia del món fa temps que estan preocupades per l'impacte de les monedes digitals en l'estabilitat financera.

El 2017, la Xina va tancar les borses de moneda digital locals i va prohibir les anomenades ofertes inicials de monedes (ICO), una forma de recaptar diners per a les empreses de monedes digitals mitjançant l'emissió de tokens digitals.

Molts dels intercanvis de criptodivises de la Xina es van traslladar a l'estranger com a resultat d'això. No obstant això, segueixen existint llacunes que permeten als comerciants de la Xina continental comprar i vendre monedes digitals en aquestes borses estrangeres.

Noticias relacionadas

contador