bitcoin1

"Quan un actiu puja amb violència, les vendes són sempre proporcionals a les compres" o "res puja pels segles dels segles". Totes les màximes de l'anàlisi tècnica s'han aplicat amb precisió al bitcoin, que ha patit una "sana i necessària correcció", en paraules de Naeem Aslam, analista d'AvaTrade, després de l'impactant carrera alcista que la creació de Satoshi Nakamoto va deixar a la primera setmana de 2021. La gran pregunta que es formula ara és si el moment és propici per invertir-hi o cal esperar més pèrdues.

Només un mes després de sobrepassar la marca de 20.000 dòlars, el bitcoin va arribar a doblar el seu preu i va acumular un auge del 45% fins a la fita del 8 de gener als 42.000 dòlars, que s'afegia a l'apreciació de gairebé el 300% del 2020 per a la més operada de les monedes de xifrat. Però la velocitat de la caiguda, tot i que no ha sorprès a ningú, ha estat també monumental i aquest dilluns va tocar els 33.000 dòlars, un nivell de preu que no constitueix un suport molt sòlid, avisen els experts d'eToro. Dimarts, es recupera a prop de 2% fins als 35.000 dòlars.

Els experts havien previst clarament aquest crac en els preus, atès que "les compres ja no obeeixen a cap lògica" s'exclama Craig Erlam, analista d'Oanda. La carrera alcista va entrar fa temps "al terreny de l'especulació" i estem "en plena bombolla", avisa. Els analistes d'eToro, per la seva banda, no descarten que el bitcoin segueixi cedint terreny de camí als "23.800-24.000 dòlars com a segon suport que cal vigilar". Amb tot, "el gran nivell viable es troba als 20.000 dòlars", sentencien.

Aquests analistes subratllen que "la forta sobrecompra existent en aquest actiu en el marc d'eufòria màxima assolida" era un senyal d'alerta. "La incorporació de les 'altcoins' a la 'festa' és un símptoma d'esgotament i no es pot oblidar que cada un d'aquests tokens respon a un objectiu diferent, que ha de ser conegut abans d'invertir en aquests actius", comenten, a la llum dels màxims històrics de l'ethereum, que també ha rectificat l'accelerada. No s'atreveixen a declarar una oportunitat de compra, però sí assenyalen que "la zona dels 40.000-41.000 dòlars és la resistència que domina l'actual moment".

En canvi, Aslam creu probable que "els preus del bitcoin trobin un suport entre els 28.000 i 30.000 dòlars", de manera que "no és el moment d'entrar en pànic, sinó de mirar aquesta oportunitat des d'un punt de vista més optimista, ja que la carrera alcista encara no ha acabat i és probable que reprengui el seu viatge amb mirades als 50.000 dòlars", postil·la.

Així mateix, la rectificació en el preu del bitcoin pot ampliar una mica més segons José María Rodríguez, analista de Bolsamanía. I a curt termini també es fixa als 32.000 i els 28.000 dòlars com a zones de control. Igual que els experts d'eToro, es fixa en l'altre màxim a batre dels 20.000 dòlars com el nivell on hi hauria "una nova oportunitat per pujar al tren de les compres".

Això sí, sempre tenint en compte que "comprar bitcoin i altres criptodivises hauria de ser una cosa que es fa amb els diners que s'està disposat a perdre i després que ja s'ha construït una cartera considerable", adverteix per la seva banda Laith Khalaf, analista financer d'AJ Bell. "El temor és que els consumidors estiguin saltant de les accions i els bons i anant directament de l'efectiu al bitcoin, en la creença equivocada que és més o menys el mateix", arrodoneix.

Noticias relacionadas

contador