bitcoin portada divisas monedas

El bitcoin segueix amb la seva pujada' i bat, imparable, una marca després d'una altra en un 'ral·li' que els experts asseguren que ha d'acabar als 50.000 dòlars durant el primer trimestre de 2021. Després d'aconseguir els 35.000 dòlars aquest dimecres, la més operada de les monedes de xifrat ha aconseguit sobrepassar els 41.000 dòlars i acumula un auge de més del 30% durant els primers vuit dies de 2021. L'última estirada de la 'cripto' reina ha deixat una altra fita impressionant: la capitalització total de mercat de les criptodivises, -que té més de 8.000 actius segons CoinMarketCap-, ha superat, per primera vegada en la història, el bilió de dòlars.

Aquest divendres, la moneda de Satoshi Nakamoto ha deixat una nova fita en la seva imparable carrera alcista als 41.290 dòlars, rècord que eleva l'auge del bitcoin durant els últims 12 mesos al 400%. Amb l'últim rècord, l'auge del bitcoin és a prop del 400% durant els últims 12 mesos, tota una proesa, més si es té en compte que al març va caure fins als 3.000 dòlars, enmig de l'onada de vendes dels mercats pels efectes de la Covid-19.

El ressorgiment de bitcoin s'ha atribuït a una sèrie de factors, entre els quals s'inclou una major compra a grans inversors institucionals. Inversors d'alt perfil com Paul Tudor Jones, per exemple, han estat comprant bitcoin.

Molts alcistes del bitcoin asseguren que la criptomoneda és semblant a l'"or digital", un potencial actiu de refugi segur i una cobertura contra la inflació. En una nota de recerca recent, JPMorgan ha indicat que el bitcoin podria arribar als 146.000 dòlars a llarg termini, ja que competeix amb l'or com a moneda "alternativa". No obstant això, els estrategs del banc d'inversió van assenyalar que el bitcoin hauria de ser substancialment menys volàtil per assolir aquest preu. El bitcoin és conegut per les oscil·lacions salvatges dels preus.

Aquest panorama fa extremar la cautela als analistes i inversors que observen com les compres es traslladen a la resta de monedes digitals, especialment al Top Ten per capitalització. De l'ethereum al bitcoin cash, el litecoin i la binance coin, fins i tot el ripple, el momentum afavoreix a aquests altres actius que en alguns casos deixen pujades properes al 50% durant l'última setmana, ja que els operadors veuen interessants oportunitats de diversificar-se, a l'espera d'una rectificació major en el bitcoin.

Malgrat que el domini de mercat de la més operada de les divisa de xifrat segueix en màxims, al voltant del 68%, i ella soleta representa la meitat de la capitalització de les 'criptos', l'ethereum també s'ha embarcat en un ral·li que l'ha portat per sobre dels 1.100 dòlars. El panorama en la moneda apunta que anirà cap al seu màxim històric als 1.200 dòlars d'inicis de 2018, aconseguit just abans de la brutal correcció que va seguir en les monedes digitals.

Noticias relacionadas

contador