bitcoinespiral

Les posicions curtes en el bitcoin han tocat els seus màxims històrics a la matinada d'aquest dilluns, després que aquest diumenge el preu de la creació de Satoshi Nakamoto es desplomés fins a un mínim de 15 mesos als 3.280 dòlars. Les recents caigudes eleven la correcció en la més operada de les monedes de xifrat al 82%, mentre s'alcen veus contradictòries sobre el rumb de la moneda digital durant les pròximes setmanes.

  • 61.838,95$
  • 4,76%

L'opinió més estesa en aquest naixent mercat és que l'agut retrocés des dels màxims de fa gairebé un any als 20.000 dòlars no s'ha acabat. La majoria d'experts així ho indiquen, mentre els inversors esperen majors caigudes en el bitcoin. L'analista de Markets.com, Neil Wilsom, adverteix que el millor és mantenir la prudència i aconsella "intentar no estar exposats en les monedes digitals".

Per ara, les monedes digitals reboten tímidament, encara que la seva capitalització total és de tot just 112.000 milions de dòlars, comparat amb els més de 700.000 de fa una mica més d'un any.

LA SEC ARROSSEGA EL MERCAT

La decisió presa per la Comissió de Borsa i Valors dels Estats Units (SEC, per les sigles en anglès) de posposar, novament, el seu dictamen sobre la proposta del primer Fons Bitcoin Cotitzat a la borsa (ETF), adoptada el passat dijous, tampoc ha ajudat a transmetre seguretat al mercat. La comissió nord-americana ha d'adoptar una postura abans del proper 27 de febrer sobre la possibilitat que aquest fons d'inversió cotitzat de bitcoin, denominat VanEck SolidX Bitcoin Trust, pugui cotitzar o no. En fer-ho, seria a la Chicago Board Options Exchange (CBOE).

En aquest context, l'analista de Think Markets, Naeem Aslam, considera bastant probable no només que el preu del bitcoin es desplomi fins als 2.000 dòlars, sinó que fins i tot es precipiti fins als 1.500. "En poques paraules, segueixen les males notícies", ha apuntat.

D'altra banda, l'expert d’Oanda, Craig Erlam, li treu ferro a l'assumpte i creu que les caigudes reiterades que està experimentant la moneda "simplement reflecteix una manca general de gana per les monedes digitals en aquest moment". "El mercat s'ha vist vulnerable durant algun temps, i això em sembla una altra excusa més per vendre. La següent gran prova es troba al voltant dels 3.000 dòlars, una caiguda que podria provocar una caiguda agressiva dels preus".

Noticias relacionadas

contador