ep bitcoin 20171022113003
PIXABAY

El valor del bitcoin s'ha deixat aquesta nit un 8,2% i el seu valor s'ha desplomat per sota dels 3.400 dòlars, xifra que suposa la seva cota més baix des de setembre de l'any passat. Tot i el descens que la divisa va patir el 2017, a final de l'any passat va aconseguir remuntar el vol el desembre i va aconseguir el seu valor màxim històric després de superar els 20.000 dòlars.

Des que la moneda va tocar sostre, s'ha depreciat al voltant d'un 80% gairebé un any després. En aquell temps, molts experts donaven la veu d'alarma i advertien d'una possible bombolla en un mercat caracteritzat per la volatilitat des dels seus propis inicis. Per aquest motiu, l'analista de Markets.com, Neil Wilsom, adverteix que el millor és mantenir la prudència i aconsella "intentar no ser-ne davant".

La decisió presa per la Comissió de Borsa i Valors dels Estats Units (SEC, per les sigles en anglès) de posposar, novament, la seva decisió sobre la proposta del primer Fons Bitcoin Cotitzat a la borsa (ETF), adoptada aquest dijous, tampoc va ajudar per transmetre seguretat al mercat. La comissió nord-americana ha d'adoptar una postura abans del proper 27 de febrer sobre la possibilitat que aquest fons d'inversió cotitzat de bitcoin, denominat VanEck SolidX Bitcoin Trust, pugui cotitzar o no. En fer-ho, seria a la Chicago Board Options Exchange (CBOE).

En aquest context, l'analista de Think Markets, Naeem Aslam, considera que és bastant probable no només que el preu del bitcoin es desplomi fins als 2.000 dòlars, sinó que fins i tot es precipiti fins als 1.500. "En poques paraules, les males notícies segueixen venint de la mateixa manera que els escarabats que surten d'un forat", ha apuntat.

"El sentiment al mercat és realment dolent, qualsevol notícia negativa té un efecte exponencial", ha indicat Timothy Tam, cofundador i director general de CoinFi, una empresa d'investigació de moneda digital a Bloomberg.

D'altra banda, l'expert d’Oanda, Craig Erlam, li treu ferro a l'assumpte i creu que les caigudes reiterades que està experimentant la moneda "simplement reflecteix una manca general de gana per les monedes digtials en aquest moment". "El mercat s'ha vist vulnerable durant algun temps, i això em sembla més una altra excusa per vendre. La següent gran prova es troba al voltant dels 3.000 dòlars, una caiguda que podria provocar una caiguda agressiva dels preus".

Malgrat les opinions contraposades, la veritat és que l'alarmisme s'ha difós pel mercat de les monedes digitals, atès que, a més, l'efecte del bitcoin ha arrossegat altres divises per marcar índexs negatius. És el cas d’ether, litecoin i XRP, segons el Bloomberg Galaxy Crypto Index.

Després de l'èpic ral·li del mes de desembre de 2017, considerat com una de les bombolles més notòries de la història, les monedes digitals han perdut gairebé 700.000 milions de dòlars amb les seves fortes caigudes des dels màxims de gener, quan van superar els 840.000 milions de dòlars.

Noticias relacionadas

contador