bitcoin-crypto 20181009174025

El bitcoin s'ha enfonsat fins als 4.000 dòlars aquest divendres i la majoria de les monedes virtuals també ha caigut i han estès encara més la reculada setmanal del Bloomberg Galaxy Crypto Index, que es deixa un 25%. Aquest és el pitjor comportament de les monedes virtuals des que la mania criptogràfica va aconseguir el seu punt màxims a principis de gener.

Després d'un èpic ral·li l'any passat que va superar moltes de les bombolles més notòries de la història, les monedes virtuals han perdut 700.000 milions de dòlars amb les seves fortes caigudes i la situació mostra pocs signes de millorar. Moltes de les preocupacions que van desencadenar les caigudes de 2018 -incloent-hi l'augment de l'escrutini regulador, les lluites internes i la confusió en el intercanvi- s'han intensificat aquesta setmana. Tot i que les pèrdues superen el 70% en la majoria de les divises virtuals, Stephen Innes, d’Oanda, considera que encara no ha vist el fons del mercat.

"Encara hi ha molta gent en aquest joc", ha dit Innes, cap de comerç per a Àsia Pacífic a Oanda, en declaracions a Bloomberg. Si el bitcoin "s’enfonsa, si comencem a veure una cursa cap als 3.000 dòlars, la gent anirà cap a la sortida".

Innes ha dit que la seva previsió base és que el bitcoin es negociï entre 3.500 i 6.500 dòlars a curt termini, amb potencial de caure fins als 2.500 dòlars el gener.

La major moneda virtual va retrocedir un 4,4%, fins als 4.237 dòlars, aquest divendres. Els rivals ether, ripple i litecoin, van disminuir almenys un 4,8%. El valor de mercat de totes les monedes virtuals es va enfonsar fins als 138.000 milions de dòlars, molt per sota dels 835.000 milions de dòlars registrats en el pic del mercat al gener.

Noticias relacionadas

contador