bitcoin 20210520103957

El mercat de les criptomonedes torna a les caigudes al voltant del 2% aquest divendres, frenat pels comentaris del president de la Reserva Federal dels EUA, Jerome Powell, que no es va arronsar a l'hora de deixar clar que una pujada de tipus de 50 punts bàsics a la reunió de maig del banc central està sobre la taula. A més, va obrir la porta a més increments de les taxes del 0,5% en reunions successives. El bitcoin cedeix terreny, s'allunya del recent màxim de 10 dies per sobre dels 42.000 dòlars i sembla disposat a posar a prova l'important suport dels 40.000 dòlars.

  • 65.400,67$
  • -0,91%

El ral·li que es va desfermar les passades sessions a les critpomonedes després que l'actiu digital caigués fins a mínims de cinc setmanes als 38.500 dòlars ha perdut força i la criptodivisa més gran del món sembla incapaç de mantenir el seu momentum. Tot i això, "la resistència mostrada davant el moviment per sota dels 40.000 dòlars va ser impressionant i potencialment indicativa que l'espai continua sent alcista, malgrat la incertesa en altres places financeres", assenyala Craig Erlam, analista d'Oanda.

"El Nasdaq ha tingut una setmana més turbulenta, mentre el criptoespai ha aconseguit desmarcar-se'n, cosa que potser és un senyal que s'està distanciant de l'enllaç entre el rendiment dels dos", explica l'analista. "Veurem si el pot mantenir, ja que hi ha una cosa que els dos tenen en comú: són considerats actius de risc, encara que el bitcoin es troba a l'extrem superior de l'escala", afegeix.

Precisament ha estat aquest vincle, que alguns experts consideren passatger, ja que no es regeix pels fonamentals de les monedes digitals, sinó per un sentiment dels inversors de nou encuny que han entrat a les criptos a l'últim any, cosa que ha tornat a disparar algunes vendes després que Powell lluís les seves plomes de falcó durant un debat organitzat per l'FMI. L'enduriment de la política monetària és negatiu per als valors tecnològics del Nasdaq i els inversors més novells de les monedes criptogràfiques tracten el bitcoin com una acció tecnològica més, per això les grans vendes.

A les altcoins, el comportament ha estat similar, amb l'ethereum cedint terreny per sota de dos nivells de resistència que no ha aconseguit consolidar als 3.080 i 3.150 dòlars, mentre es dirigeix ​​cap a l'important suport que es troba als 3.000 dòlars. Si perdés aquest nivell, els 2.850 dòlars tornarien a posar-se en joc.

El cardano, la solana, l'avalanche i la polkadot també es troben en negatiu, mentre que la capitalització total del mercat es troba als 1,88 bilions.

Noticias relacionadas

contador