ep archivo   sede del parlamento europeo en estrasburgo
PARLAMENTO EUROPEO - Archivo

El Parlament Europeu ha votat a favor de la simplificació de les normes fiscals per a les persones que fan transaccions ocasionals o de mida petita amb criptomonedes. Així mateix, busca que els Estats membres es coordinin més en la tributació dels criptoactius.

La resolució no vinculant, aprovada amb el suport de 566 dels 705 diputats, assenyala que la tecnologia de cadena de blocs es podria utilitzar per automatitzar la recaptació d'impostos. També demana l'ús de la tecnologia per lluitar contra l'evasió fiscal en general.

La resolució assenyala que els criptoactius han d'estar subjectes a una "tributació justa, transparent i efectiva", i convida les autoritats a considerar un tractament fiscal simplificat per als comerciants ocasionals o petits i les transaccions de poca envergadura.

"Les característiques úniques de la cadena de blocs podrien oferir una nova forma d'automatitzar la recaptació d'impostos, limitar la corrupció i identificar millor la propietat dels actius tangibles i intangibles, cosa que permetria gravar millor els contribuents", diu la resolució.

"Cal treballar per identificar les millors pràctiques d'ús de la tecnologia amb l'objectiu de millorar la capacitat analítica de les administracions tributàries", afegeix.

Per això, la resolució sol·licita a la Comissió Europea avaluar les formes en què els diferents Estats membres graven els criptoactius i identificar les diferents polítiques nacionals de lluita contra l'evasió fiscal en aquest àmbit.

Alhora, el document demana una definició "clara i àmpliament acceptada" dels criptoactius i una "definició coherent" del que constitueix un fet imposable.

Igualment, insta a treballar per identificar les millors pràctiques d'ús de la tecnologia per millorar la capacitat analítica de les administracions tributàries. I demana a la Comissió que integri millor l'ús de les cadenes de blocs als diferents fòrums i programes que s'ocupen de la fiscalitat i la cooperació en aquest àmbit.

Noticias relacionadas

contador