ep archivo   nuevo establecimiento de mcdonalds en el aeropuerto de barcelona
MCDONALD'S - Archivo

La cadena de menjar ràpid McDonald´s ha començat a introduir el bitcoin (BTC) com a mètode de pagament a la ciutat de Lugano, la qual compta amb 63.000 habitants, a la regió suïssa de parla italiana, que comença a convertir-se en un centre mundial per a l'adopció de criptografia a Europa Occidental.

En un informe recent del dimarts 4 d'octubre, el recent portal de la indústria de les criptomonedes Cointelegraph ha declarat que en un vídeo d'un minut de durada en què se sol·licita menjar al quiosc digital de McDonald's i després, es realitza el pagament a la caixa registradora habitual amb l'ajuda d'una aplicació mòbil, ha estat pujat a la xarxa social de Twitter per Bitcoin Magazine el 3 d'octubre, informa The edge markets.

Adverteix que el logotip de Tether (USDT) podia veure's al costat del símbol del bitcoin al caixer automàtic, la qual cosa no és de gran sorpresa, ja que el març de 2022, la ciutat de Lugano va anunciar que acceptaria el bitcoin, Tether i el criptovalor LVGA com a moneda de curs legal.

Per la seva banda, Cointelegraph ja va afirmar que el 3 de març del 2022, la ciutat va signar un memoràndum d'enteniment (MOU) amb Tether Operations Ltd, traient a la llum l'anomenat "Plan B".

Segons es pot observar en aquest pla, Tether hi ha construït dos fons: el primer es tracta d'un fons d'inversió de 106 milions de dòlars, o de 100 milions de francs suïssos, dirigit a les startups de criptomonedes, i el segon consta uns 3 milions de dòlars, o el que és el mateix, de tres milions de francs suïssos. Tot amb la intenció de fomentar l'adopció de les criptomonedes per als comerços i les empreses de la ciutat.

Així mateix, a més d'aprovar als residents de Lugano poder fer pagaments als seus impostos amb criptografia, el projecte amplificarà els pagaments a les multes d'aparcament, els serveis públics i les taxes de matrícula dels estudiants, segons fa constar The edge markets.

D'altra banda, s'espera que més de 200 botigues i negocis de la zona acceptin pagaments amb criptogràfics per a béns i serveis.

contador