ep archivo   bitcoin 20210609102712
UNIVERSIDAD DE HAWAI EN MANOA - Archivo

El bitcoin aguanta el tipus aquest dimecres, després de l'últim envit regulador de la Xina contra les empreses de ‘criptos’, i manté la manera consolidació que no sembla voler abandonar des de l'inici de juliol. L'anunci del tancament d'una empresa de programari a Pequín per dedicar-se de forma encoberta al ‘trading’ de criptomonedas va provocar suaus oscil·lacions el dimarts en el preu de la més operada de les divises digitals, que no van ser suficients per a fer-li abandonar el rang entre 33.000 i 36.000 dòlars que ve dibuixant en les últimes jornades.

  • 63.571,97$
  • 1,34%

“Les expectatives excessivament optimistes del bitcoin s'han esvaït ràpidament”, indica Edward Moya, analista d'Oanda, “ja que els inversors anticipen un període d'avorriment”. El moviment del Banc Popular de la Xina, que va tirar la persiana de Pequín Qudao Cultural Development Co Ltd i va aprofitar per a reiterar la seva persecució a aquesta mena d'actius en recordar que les empreses de Pequín no havien d'oferir locals, mostres comercials o publicitat per a negocis relacionats amb la criptomoneda, se suma a una llarga llista d'accions i no sorprèn els inversors.

En paral·lel, l'activitat minera està sortint de la Xina, la qual cosa obre un període d'ajust per a aquest sector que es traduirà en què “cotitzi en rang per un període de temps estès”, assegura l'analista d'Oanda. A llarg termini, no obstant això, els alcistes veuen amb bons ulls l'èxode de l'activitat amb criptodivisas a la Xina, ja que derivarà en una descentralització de l'activitat minera. “La repressió de la Xina s'està intensificant i per això la taxa de hash del bitcoin, és a dir, el difícil que és minar, ha sofert recentment la major caiguda registrada”, afirma Moya.

Amb tot, el bitcoin es troba en un període difícil després que Wall Street s'hagi tornat lleugerament baixista per a la resta de l'any. Actualment, “la major criptodivisa del món torna a cotitzar prop dels límits inferiors del seu rang de cotització de 30.000 a 41.000 dòlars, vigent des de mitjan maig”, assenyala l'expert.

Amb tot, els analistes també apunten al desbloqueig de les accions del Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) com un catalitzador del mercat a curt termini. En els pròxims dies s'aixeca el bloqueig d'aquests títols, que romania actiu des de fa sis mesos, la qual cosa permetrà als inversors vendre els seus títols en el mercat secundari. Es preveu un moviment de 40.000 bitcoins.

L'ACTUALITZACIÓ ‘LONDON’ DEL ETHEREUM, A L'AGOST

En la resta del mercat, el panorama presenta signe mixt, amb lleus alces per l'ethereum o la binance coin. La capitalització total de les *criptodivisas no reconquesta tampoc el nivell de 1,5 bilions -es manté lleugerament per sota-, mentre que els operadors es preparen per a l'actualització ‘London’ de la xarxa Ethereum, coneguda com ‘hard fork’ (bifurcació dura) en l'argot del mercat.

Aquesta millora és probable que es llanci el 4 d'agost, amb el bloc 12.965.000. Molts entusiastes d'Ethereum veuen amb bons ulls el retard del llançament, previst inicialment al juliol, mentre que alguns l'observen amb "caut optimisme".

Com a part d'un full de ruta dissenyat per a conduir al llançament d'Ethereum 2.0, que substituirà l'actual protocol de prova de treball de *Ethereum pel de prova de participació , el ‘hard fork’ London s'ha implementat en diverses xarxes de prova. Després de la reeixida activació en les xarxes de Ropsten i Goerli, es va decidir la data definitiva de llançament del hard fork.

Noticias relacionadas

contador