vitalik-buterin-ether-ethereum-crypto

El fundador d'ethereum, Vitalik Buterin, ha estat l'últim a unir-se a la llista de noms i influencers que carreguen contra l'estat actual de mercat de les criptodivisas. Creu que aquests actius estan en una bombolla i que el debat sobre l'energia que envolta la mineria del bitcoin requereix que s'adopti un canvi tecnològic.

En declaracions a la CNN, ha assenyalat que "hem tingut almenys tres d'aquestes grans criptobombolles fins ara", i ha afegit que l'actual podria haver acabat ja, o podria acabar d'aquí a uns mesos. El joveníssim emprenedor de 27 anys no va comentar si el recent enfonsament que va fer caure el bitcoin a uns 30.000 dòlars dimecres era un indicador del final de la criptobombolla. No obstant això, va adduir que "sovint, la raó per la qual les bombolles acaben detenint és perquè passa un esdeveniment que deixa clar que la tecnologia no està encara aquí".

Un dels factors que han influït en l'escalada de preus del bitcoin ha estat l'anunci de Elon Musk de la seva preocupació per l'ús d'energia de la reina de les 'criptos'. Philip Gradwell, economista en cap de Chainalysis, va dir que altres compradors institucionals també poden tenir preocupacions sobre l'"impacte ambiental, els casos d'ús, l'activitat il·lícita i la regulació de les monedes digitals".

Buterin ha assenyalat que les preocupacions energètiques sobre el sistema de minat del bitcoin estan justificades: "El consum de recursos és definitivament enorme. No és el tipus de cosa que trencarà aquest món per si mateix, però definitivament és un inconvenient significatiu".

Noticias relacionadas

contador