ep archivo - la secretaria del departamento del tesoro de eeuu janet yellen
AP /JACQUELYN MARTIN, FILE / ZUMA PRESS / CONTACTO

El Departament del Tresor dels Estats Units posa el focus en les plataformes d'intercanvi de criptodivises. El desastre del mercat d'aquesta setmana, durant la qual van volar milers de milions de dòlars ha elevat a primera fila el debat al voltant d'un major escrutini regulador als EUA sobre la compravenda d'aquests actius, per tal de protegir els consumidors. Un dels primers passos serà que els criptobrókers i els custodis informin de les transaccions de criptografia superiors a 10.000 dòlars al Servei d'Impostos Interns.

En un informe publicat dijous cap a les propostes fiscals del Pla de Famílies Americanes del president Joe Biden, el Departament del Tresor va apuntar als actius digitals en proposar que les empreses, incloent-hi els bancs, els proveïdors de pagaments i els intercanvis de criptodivises, informin més sobre les seves entrades i sortides de comptes cada any a partir de 2023. De moment, l'organisme al càrrec, el Internal Revenue Service (IRS), no disposa d'una verificació independent d'aquestes transaccions, cosa que podria donar lloc a un augment de la bretxa fiscal, és a dir, la diferència entre els impostos deguts i els pagats.

"Les institucions financeres alberguen molta informació valuosa i, de fet, ja proporcionen informes de tercers a l'IRS", diu l'informe. "Aprofitar aquesta informació -en lloc d'introduir nous requisits per als contribuents- és una forma provada de millorar el compliment".

Sobre les criptodivises, han apuntat que planteja "un problema de detecció significatiu en facilitar l'activitat il·legal", l'organisme governamental va esmentar específicament que els negocis de cripto estaven en el seu punt de mira: "Els negocis que rebin criptoactius amb un valor de mercat just de més de 10.000 dòlars també serien denunciats". Tot i que la criptodivisa és una petita part de les transaccions comercials actuals, aquesta informació exhaustiva és necessària per minimitzar els incentius i l'oportunitat de desplaçar els ingressos fora del nou règim de declaració d'informació."

En agrupar les monedes digitals amb els diners en efectiu com una forma de protegir les empreses dels seus requisits d'informació, el Departament del Tresor va dir que les monedes digitals eren una "preocupació significativa" per al govern. Encara que l'IRS ha estat capaç d'obtenir dades sobre els contribuents individuals de cripto d'alguns intercanvis, les empreses que tracten amb diners en efectiu i cripto estan aparentment en un punt cec pels reguladors fiscals.

Noticias relacionadas

contador