bitcoin 20221118183317

2022 està sent un mal any per a les criptomonedes. El bitcoin, per exemple, ha perdut gairebé dos terços del seu valor des del començament d'any i aquest dimecres lluita per recuperar els 17.000 dòlars. No obstant això, el pitjor per a la criptomoneda reina podria estar per arribar. Segons Standard Chartered, el bitcoin podria caure un 70% durant el 2023 i assolir els 5.000 dòlars, nivells no vistos des del març del 2020.

“Els rendiments es desplomen juntament amb les accions tecnològiques, i encara que la venda massiva del bitcoin es desaccelera, el mal ja està fet. Cada cop més empreses i intercanvis de criptomonedes es troben amb liquiditat insuficient, cosa que porta a més fallides i a un col·lapse de la confiança dels inversors en els actius digitals”, ha assenyalat Eric Robertsen, cap global d'investigació de la companyia britànica.

Amb tot, Robertsen ha indicat que els escenaris “extrems” tenen menys probabilitat de passar durant el proper any, encara que els inversors segueixen nerviosos davant el desconeixement de com de lluny arribarà l'efecte contagi provocat per la caiguda d'FTX. “Cauen materialment fora del consens del mercat o de les nostres pròpies opinions de referència”, ha afegit.

Així mateix, aquest expert considera que la caiguda en el preu del bitcoin coincidirà amb un repunt de l'or, assegurant que el metall preciós podria repuntar un 30% fins als 2.250 dòlars “a mesura que les criptodivises caiguin encara més i més empreses de criptos sucumbeixin a les restriccions de liquiditat i les retirades dels inversors”.

"El ressorgiment de l'or el 2023 es produeix quan la renda variable reprèn el mercat baixista i la correlació entre els preus de la renda variable i la renda fixa torna a ser negativa", ha afegit, alhora que ha assegurat que l'or podria recuperar el seu valor de refugi segur per als inversors en allò que preveuen que serà un 2023 volàtil.

L'opinió de Standard Chartered s'assembla molt a la del cèlebre inversor Mark Mobius, que recentment va pronosticar una caiguda fins als 10.000 dòlars per a la criptomoneda reina. Mobius ha reconegut que no invertiria els seus diners o els dels seus clients en cap actiu digital, ja que són “massa perillosos” en aquests moments.

Per contra, Tim Draper ha redoblat la seva aposta pel bitcoin i ha assegurat que arribarà al nivell de 250.000 dòlars el proper any. Per arribar a aquest nivell, la criptomoneda més gran del món hauria de repuntar més d'un 1.000%.

Noticias relacionadas

contador