magazine nft

El comerç de criptovalors no fungibles (NFT per les sigles en anglès) va assolir els 17.600 milions de dòlars l'any passat, xifra que suposa un augment del 21.000% des del 2020, segons un informe de Nonfungible.com.

"Hem vist un creixement exponencial a l'últim any", va dir Gauthier Zuppinger, cofundador de Nonfungible.com, a la CNBC.

Admet que la xifra de Nonfungible.com és inferior a altres estimacions que s'han fet a causa de la metodologia de l'empresa per mesurar els volums legítims de les operacions NFT. Les dades de Nonfungible.com exclouen les operacions amb bots i els wash trading, una pràctica en què els inversors compren i venen simultàniament un actiu per inflar artificialment l'activitat del mercat.

Segons l'informe, també s'ha millorat la manera de guanyar diners amb NFT, ja que els inversors van generar 5.400 milions de dòlars en beneficis amb les vendes de NFT l'any passat. Més de 470 carteres van aconseguir obtenir beneficis superiors al milió de dòlars.

La categoria més popular de NFT va ser la de col·leccionables, que va suposar 8.400 milions de dòlars en vendes. Les NFT de jocs van representar la segona categoria més important, amb 5.200 milions de dòlars en vendes.

Pel que fa al metavers, també es va produir un canvi d'enfocament a finals d'any, amb vendes de terrenys digitals i altres projectes en aquest espai que van assolir els 514 milions de dòlars.

Amb vista al futur, Zuppinger no espera que el valor global de les transaccions de NFT augmenti tan dràsticament. Tot i això, prediu que hi entraran empreses i institucions financeres grans com van fer Visa i Nike el 2021.

Noticias relacionadas

contador