ep archivo - bitcoin
DOMINIO PÚBLICO - Archivo

Fortes pujades per al bitcoin aquest dijous, després de conèixer-se la notícia que Morgan Stanley es convertirà en el primer gran banc estatunidenc que ofereix als seus clients de gestió de patrimonis accés a fons de bitcoin, segons informa 'CNBC'. Els vehicles es posaran en marxa a l'abril per als clients de l'entitat amb més de dos milions de dòlars d'actius en la signatura.

Els participants del mercat de les criptodivises han celebrat les notícies amb compres al bitcoin, que puja amb ganes de camí als 60.000 dòlars, mentre els experts indiquen que tot apunta a un nou ral·li amb destinació en els 70.000 dòlars. Almenys, això és el que assenyala la consolidació de l'actiu per damunt 50.000 dòlars, concretament al voltant de 54.000 - 55.000 dòlars, on han tornat a entrar les compres després de la correcció d'aquesta setmana, que ha seguit als nous màxims prop de 62.000 dòlars del 13 de març. Aquest nivell de preus funciona com un fort suport.

La resistència a superar, no obstant això, se situa en 62.000 dòlars, però quan la depassi, tot apunta al fet que la carrera seguirà fins a la següent xifra rodona, segons indica el patró Fibonacci sota la interpretació de JC Parets, recollida per Forbes.

La notícia que té Morgan Stanley com a protagonista s'alça com el gran catalitzador d'aquest moviment, que també arrossega a altres 'altcoins' com el *cardano, que ha arribat a cotitzar en 1,42 dòlars. La capitalització total acaricia els 1,8 bilions.

El banc d'inversió, un gegant de la gestió de patrimonis amb 4 bilions de dòlars en actius de clients, va comunicar el dimecres als seus assessors financers en un memoràndum intern que llançarà l'accés a tres fons que permeten la propietat de *bitcoins, segons persones amb coneixement directe de l'assumpte.

El moviment, un pas significatiu per a l'acceptació de la creació de Satoshi Nakamoto com una classe d'actius, va ser realitzat per Morgan Stanley després que els clients demandessin exposició a la criptodivisa, van dir les persones, que van declinar ser identificades compartint detalls sobre les comunicacions internes del banc. El repunt del bitcoin en l'últim any ha posat a les empreses de Wall Street sota pressió perquè considerin involucrar-se en la naixent classe d'actius.

Però, almenys ara com ara, el banc només permet als seus clients més rics l'accés a aquest actiu volàtil: el banc el considera adequat per a persones amb "una tolerància al risc agressiva" que tinguin almenys 2 milions de dòlars en actius en la signatura.

Noticias relacionadas

contador