bitcoincb11

El bitcoin segueix fent història. La moneda digital ha marcat, encara que per poc, un nou màxim aquest dijous, als 48.360 dòlars, després de l'últim suport que ha rebut. Ha arribat per dues vies: primer, per part de Bank of New York Mellon, que ha anunciat que començarà a finançar l'actiu digital, i de l'altra, de la mà de Mastercard, que ha anunciat que donarà suport a la seva web a les criptodivises.

La veritat és que ja a pocs sorprèn que la 'cripto' no pari de rebre suports. El d'aquest dijous del BNY Mellon i de Mastercard arriba tot just uns dies després del recolzament que ha donat Tesla i, sobretot, el seu CEO Elon Musk, a l'actiu digital. I és que la companyia automobilística ha comprat 1.500 milions en bitcoin, cosa que ha disparat les apostes sobre si hi haurà altres empreses que segueixin el seu camí, i quins seran.

En concret, el banc més antic dels EUA ha anunciat la formació d'una nova unitat per ajudar els clients a mantenir, transferir i emetre actius digitals. Segons ha dit, començarà a finançar aquesta i altres monedes digitals, i permetrà amb el temps que les 'criptos' passin a través de la mateixa xarxa financera que actualment utilitza per a actius tradicionals, com són les accions o els bons del Tresor nord-americà.

"BNY Mellon s'enorgulleix de ser el primer banc mundial que anuncia els seus plans d'oferir un servei integrat pels actius digitals", ha afirmat Roman Regelman, director de l'àrea digital de l'entitat, que puja en borsa després de l'anunci, en una nota de la qual es fa ressò CNBC. El directiu ha explicat, a més, que "la creixent demanda d'actius digitals per part dels clients, la maduresa de les solucions avançades i la millora de la claredat reguladora presenten una enorme oportunitat perquè ampliem la nostra actual oferta de serveis a aquest camp emergent".

Bank of New York Mellon ha explicat que, a l'espera de l'anàlisi i les aprovacions del producte, la seva idea és començar a oferir els serveis als seus clients a finals d'aquest any. Aquesta mesura representa un pas important per part dels bancs custodis més grans del país, que s'especialitzen en la protecció dels actius financers de les seves empreses i clients particulars.

Però també ha tingut molt a veure en el nou màxim del bitcoin l'anunci de Mastercard. La companyia ha comunicat que permetrà als seus milions d'usuaris gastar monedes digitals a través de la seva xarxa, encara que no ha especificat encara quines monedes seran compatibles. "El fet és que aquests actius digitals s'estan convertint en una part més important del món dels pagaments", i Mastercard vol pujar-se al carro per aconseguir nous clients i fidelitzar els ja clients que estan migrant a les 'criptos' enfront de les opcions tradicionals.

"Mastercard començarà a admetre determinades monedes digitals directament a la nostra xarxa", ha dit la companyia en un comunicat, en què reconeix que és "un gran canvi", però avisa que seran "molt reflexius a l'hora de decidir a quins actius donem suport, basant-nos en els nostres principis per a les monedes digitals, que se centren en la protecció del consumidor i el compliment de la normativa".

Tal com assenyala, "es tracta d'escollir. Mastercard no és aquí per recomanar-los que comencin a fer servir monedes digitals. Però estem aquí per permetre als clients, traders i empreses moure el valor digital com vulguin. Hauria de ser la seva elecció, són els seus diners", afirma a la nota.

Però també adverteix que "no totes les criptodivises actuals seran compatibles" amb la seva xarxa. "Tot i que les stablecoins estan més regulades i són més fiables que en el passat, molts dels centenars d'actius digitals en circulació encara han de reforçar les seves mesures de compliment, per la qual cosa no compliran els nostres requisits", almenys per ara, afirma Mastercard . "Esperem que els consumidors i l'ecosistema al seu conjunt comencin a agrupar-se entorn als criptoactius que ofereixen fiabilitat i seguretat. Són aquestes mateixes stablecoins les que esperem incorporar a la nostra xarxa", conclou, encara que sense donar més detalls al respecte.

Noticias relacionadas

contador