luz bitcoin

Sense enormes alces en el preu, ni focs artificials en el firmament del criptovers, el bitcoin ha aconseguit nous màxims històrics aquest dimecres, fins als voltants de 67.000 dòlars, on resideix una àrea de resistència segons projecten els patrons tècnics que maneja l'equip de Onyze, el fundador del qual, Álvaro Rubio, ja va avisar en declaracions a 'Bolsamanía' que el preu es toparia amb aquest nivell en el seu ascens a 100.000 dòlars. Els experts 'culpen' al debut del fons cotitzat de la 'cripto' de ProShares a Wall Street de la fita i el consens d'analistes consultats per aquest mitjà creu que seguiran les pujades, malgrat que també mantenen un ull posat en un possible moviment de presa de beneficis.

"Comprar el rumor i el fet sembla ser el missatge en el criptovers", comenta Craig Erlam, analista d'Oanda. "Un moment històric per a l'espai de les criptodivises, que continua lluitant per l'adopció generalitzada. Però no sembla que hagi provocat una presa de beneficis significativa", agrega.

L'auge del bitcoin, que opera sobre els 65.000 dòlars aquest dijous, el mes d'octubre és del 50%, la qual cosa ha elevat els guanys anuals al 130%. En altres 'altcoins' també s'han vist màxims de cinc mesos, com en el cas del ethereum, que ha depassat els 4.100 dòlars i la capitalització total s'eleva a 2,63 bilions, dels quals el bitcoin acumula 1,22 bilions, amb un domini del 46,6%.

El temor del mercat, no obstant això, és que es repeteixi el comportament de fa quatre anys. Quan els primers contractes de futurs van veure la llum en la Borsa Mercantil de Chicago (CME) el 17 de desembre de 2017, el bitcoin va tocar 20.000 dòlars després d'una pujada d'un 2.000% en els dos mesos previs. Però després es va desencadenar un mercat baixista que va durar un any. "Sovint, en situacions com aquesta, l'acumulació d'un esdeveniment pot estimular un frenesí de compra abans que la presa de guanys s'activi ràpidament", explica Erlam.

"Per descomptat, la caiguda que va seguir va ser extrema i sembla molt menys probable aquesta vegada", agrega. I prossegueix: "No obstant això, és interessant veure que el preu no enlaira, la qual cosa pot suggerir que no serà un camí de roses per als entusiastes de les *criptomonedas. Però és difícil imaginar que no hi hagi més guanys en els pròxims mesos".

De fet, la mirada del mercat està posada en els 100.000 dòlars, amb experts que apunten a 70.000 o 80.000 dòlars com a preu de l'actiu cap a finals d'any. "Ara toca pensar en aquest següent nivell psicològic", assenyala Alejandro Zala, country manager de Bitpanda a Espanya. "Tot indica que estem ja en un nou cicle alcista, la qual cosa no sabem és la seva durada i el seu preu límit", postil·la.

Noticias relacionadas

contador