ep archivo   moneda virtual bitcoin
ANTANACOINS CC - Archivo

El bitcoin deixa pujades aquest dimecres fins a nivells de preu per sobre dels 41.000 dòlars i perllonga un moviment de recuperació iniciat després de tocar mínims de cinc setmanes als 38.550 dòlars (en números rodons). Els operadors estan fent tot el possible per mantenir-se a la superfície per sobre del nivell dels 40.000 dòlars, preu clau perquè els alcistes puguin prosseguir amb la pujada. Tot i això, els analistes avisen que la moneda digital segueix consolidant en un ampli rang entre els 38.000 i 48.000 dòlars.

  • 66.890,38$
  • 0,06%

La setmana passada el preu de la criptomoneda més gran per capitalització de mercat va caure i el bitcoin va tancar amb una espelma baixista al seu gràfic setmanal. "El preu està buscant un suport més alt i més baix. La majoria de les altcoins van seguir moviments de preus similars", comenta Alejandro Zala, country manager de Bitpanda a Espanya.

Ara, el suport de més curt termini torna a ser el de 40.000, on "els operadors saben que perquè els toros tinguin èxit, el bitcoin s'ha de mantenir per sobre d'aquest nivell de preus crític", avisa Naeem Aslam, cap d'anàlisi d'AvaTrade. La primera resistència la tenim als 42.000 dòlars, nivell a superar per assolir l'àrea de més importància dels 45.000 dòlars.

L'expert crida a la cautela, però, ja que al costat dels fonamentals, la nova advertència de l'FMI sobre els països que utilitzen les criptomonedes per evitar sancions és al punt de mira. Les criptodivises estan sent utilitzades per vendre petroli i gas en certa mesura per països com l'Iran i Rússia. També hi ha la preocupació que aquests països estiguin fent servir els recursos de petroli i gas per alimentar la mineria de criptomonedes, que és una altra font d'ingressos, i per eludir totes les sancions.

"L'advertiment de l'FMI certament portarà més atenció reguladora a les companyies de cripto, els intercanvis de cripto i la mineria de cripto", comenta Aslam.

En general, el mercat ignora aquests riscos i deixa pujades per a totes les altcoins, cosa que eleva la capitalització total fins als 1,925 bilions. L'ethereum segueix el bitcoin en el seu comportament i també busca guanyar impuls per superar la resistència de 3.200 dòlars, mentre que es manté per sobre del suport de 3.000 dòlars. El terra segueix en positiu, amb alces del 6% i és, al costat de la solana i la polkadot, dels criptovalors que més pugen.

Noticias relacionadas

contador