collage-photos-elon-musk-patron-de-tesla-et-de-spacex-durant-une-conversation-avec-le-game-designer-todd-howard-lors-de-l-e3-le-13-juin-2019-a-los-angeles

El mercat de les criptodivises manté bona part de les caigudes recents aquest divendres, amb excepció del cardano i el dogecoin, dos oasi verd enmig del vermell intens que segueix tenyint aquests actius per segon dia consecutiu. El fundador de Tesla, Elon Musk, ha redoblat les seves crítiques als efectes contaminants del bitcoin, alhora que ha tornat a lloar el criptomeme que recupera els 0,5 dòlars i puja més d'un 17%. La creació de Satoshi Nakamoto, en canvi, segueix per sota de 50.000 dòlars, buscant consolidar el declivi a l'àrea dels 48.000-49.000 dòlars.

L'ethereum, la segona moneda digital per capitalització de mercat també cedeix un 4% i cotitza lluny dels seus màxims històrics dels 4.350 dòlars. Es canvia de mans en 3.800 bitllets verds, mentre altres 'criptos' principals, com la binance coin, el ripple o el bitcoin cash també segueixen caient.

Cal destacar especialment el cardano que puja gairebé un 10% i marca un altre màxim històric als 1,85 dòlars mentre la cripto es prepara per a la seva actualització alonzo a finals d'aquest mes, que farà possibles els contractes intel·ligents a la xarxa de cardano. L'actualització més recent va ocórrer l'1 d'abril, amb nom en codi Daedalus. Va fer possible que els usuaris accedeixin als seus tokens ADA dins d'una interfície optimitzada, a més de tenir la capacitat d'emmagatzemar tots els tokens nadius de cardano.

El valor total de mercat segueix al voltant de 2,2 bilions de dòlars, després del nou envit de Musk, que va redoblar les seves crítiques al bitcoin per considerar insostenible des del punt de vista mediambiental, al mateix temps que va assenyalar el seu suport a una altra moneda digital i va dir que segueix creient en la criptodivisa.

El director executiu de Tesla va dir en un tweet dijous que el preocupa "l'ús massiu" del carbó i altres energies intensives en carboni per generar l'electricitat necessària per minar la moneda digital. Això va seguir a una publicació anterior a Twitter d'un gràfic de la Universitat de Cambridge que mostra que el consum d'electricitat de bitcoin s'ha disparat aquest any.

Musk ha estat un dels primers defensors corporatius de l'adopció de monedes digitals i ha ajudat a impulsar la popularitat del dogecoin, un criptodivisa que va començar com una broma el 2013. De fet, aquest dijous va anunciar, també a Twitter treballs amb aquesta 'cripto '.

Les accions de Tesla van pujar un 0,3% en les operacions posteriors al mercat a Nova York, després d'haver tancat amb una caiguda del 3,1% als 571,69 dòlars. Les accions han baixat al voltant d'un 19% aquest any.

Noticias relacionadas

contador