bitcoin 20201117071810

El bitcoin ha arrencat la primera setmana completa d'abril amb un altre intent fallit de trencar la barrera psicològica dels 60.000 dòlars, però les protagonistes de les últimes 24 hores han estat les 'altcoins', les guanys de les quals han elevat la capitalització total del mercat per sobre dels 2 bilions de dòlars per primera vegada en la història. L'alça del ripple, de gairebé el 30%, eclipsa la resta, tot i que el verd tenyeix amb ganes les 10 majors divises per capitalització de mercat.

L'acceleració de la resta de divises alternatives a la creació de Satoshi Nakamoto -d'aquí l'apel·latiu 'altcoins'- ha coincidit amb una caiguda de la volatilitat en la més operada de les criptodivises, que se situa al voltant del 56%, nivells no vistos des d'inicis d'any. De fet, l'anàlisi tècnica convida a pensar que el bitcoin segueix de ple en el seu moviment de consolidació, són un suport al voltant dels 56.000 dòlars, mentre la resistència segueixen sent els màxims històrics a prop dels 62.000 dòlars.

L'ethereum, per la seva banda, segueix a prop del seu màxim històric als 2.144 dòlars de dissabte passat i cotitza als 2.122 dòlars, amb pujades de més del 3%.

"El preu del bitcoin s'ha estabilitzat entre 55.000 i 60.000 dòlars, creant un entorn de mercat alcista que anima els inversors a explorar altres criptodivises al mercat", assenyala Steve Ehrlich, director general i cofundador de Voyager Digital, recull Coindesk. "Això ha coincidit amb la caiguda del domini del bitcoin, un indicador de tendència principal del quin cicle de mercat estem activament", afegeix.

Els experts esperen que el salt al parquet a Wall Street de la borsa de criptodivises Coinbase serveixi d'esperó als preus i iniciï un nou mercat alcista per al bitcoin. El broker de monedes digitals debutarà al Nasdaq el proper dilluns 12 d'abril després de registrar a finals de febrer la seva sortida a borsa a la Comissió de Borsa i Valors dels EUA (SEC). La companyia ha precisat que els seus accionistes revendran fins a 114.850.000 d'accions de classe A, que cotitzaran sota el símbol COIN.

Noticias relacionadas

contador