ep bitcoin criptomoneda 20190704134909
PEXELS - Archivo

Nova jornada de vendes en les monedes criptogràfiques, que deixa caigudes en el bitcoin de gairebé el 5% i col·loca la més cotitzada de les monedes digitals a prop dels 8.000 dòlars. Amb el retrocés d'aquest divendres, la reina de les monedes digitals es deixa a prop d'un 20% en gairebé una setmana i apunta a ampliar la seva figura baixista fins als 6.000 dòlars, segons els experts.

No obstant això, "l'àrea al voltant dels 8.000 dòlars s'ha vist com una oportunitat per a les compres", avisa Jameel Ahmad, analista d'FXTM. L'aspecte tècnic, però, no augura res de nou i suggereix que "les vendes seguiran pressionant el bitcoin a la baixa fins als 7.000 dòlars, preus no vistos des de maig".

"Si els baixistes es tornen ferotges i empenyen el preu cap als 6.000 dòlars, esperem que els alcistes entrin a mansalva a la moneda virtual i que defensin aquest nivell amb feresa per empènyer el preu de nou a l'alça", conclou l'expert.

Els analistes no s'acaben de posar d'acord sobre els catalitzadors d'aquesta onada de vendes, tot i que en donen diversos motius. El pronunciat moviment a la baixa es va iniciar al voltant de preus de 10.000 dòlars, però no va ser fins a la nit de dimarts que es va incrementar. En els moments més durs de la sessió, la moneda virtual va arribar a marcar un mínim de 8.105,26 dòlars per bitcoin, el seu preu més baix des del passat 13 de juny, i a acumular un retrocés durant el dia proper al 17%. La coincidència d'aquest enfonsament amb la notícia de l'impeachment al president dels EUA, Donald Trump, fa pensar Mati Greenspan, analista d'eToro, que en va ser una de les causes: "Es parla que el bitcoin és un actiu descorrelacionat, però es pot relacionar perfectament amb les notícies dels EUA". "Els operacions que negocien accions i les monedes digitals bé podrien haver liquidat les seves posicions en les monedes virtuals per donar suport a les ordres margin call", relata.

"S'han conjugat alguns factors que han afavorit aquesta circumstància", relata per la seva banda IG Markets, "com la freda acollida que han tingut els nous futurs sobre el bitcoin llançats per Intercontinental Exchange Group, propietària entre d'altres mercats de la Borsa de Nova York".

Després de registrar una vertiginosa pujada al final de 2017 que la va portar a marcar màxims històrics als 19.763,50 dòlars per bitcoin el desembre, la seva cotització va anar retrocedint a marxes forçades al llarg de 2018, any durant el qual va arribar a caure fins als 3.126,69 dòlars en tan sols 12 mesos.

En aquest moment, els inversors atrapats en la moneda van veure com el seu actiu començava a recuperar-se de nou i, després de cinc mesos consecutius de pujada, la cotització de la moneda digital es va revalora en més d'un 300%, fins a aconseguir un màxim de 2019 als 13.852,71 dòlars al mes de juny.

Ara, "després de tres mesos de números vermells accentuats amb les caigudes d'aquesta última setmana, el preu de la moneda digital s'ha allunyat ja a prop d'un 40% d'aquests nivells", reflecteixen els analistes d'IG Markets.

Però les males notícies no només afecten els propietaris del bitcoin, ja que el mal comportament de la divisa virtual hegemònica (68% de la capitalització total del mercat de moneda digital) s'ha contagiat a la resta de les monedes digitals: ethereum, ripple, bitcoin cash i litecoin es deixen més d'un 20% durant l'última setmana.

Noticias relacionadas

contador