luz bitcoin

La confirmació de les expectatives del mercat que la Reserva Federal dels EUA (Fed) començarà la reducció del seu massiu programa de compres per pal·liar els efectes de la pandèmia va provocar caigudes en el bitcoin i les altcoins, de les quals aquest dijous semblen haver-se recuperat. La reina de les criptomonedes va cedir un 5% després de l'anunci de la reducció en 15.000 milions mensuals les compres, que fins ara eren de 120.000 milions de dòlars, però va aguantar folgadament per sobre dels 60.000 dòlars.

"La criptomoneda està lluitant per generar un enorme impuls alcista mentre manté cert impuls alcista des que va lliscar breument per sota dels 60.000 dòlars a la setmana passada", comenta Craig Erlam, analista d'Oanda. "Potser és un senyal que s'acosta una correcció més gran", avisa.

Pel que fa a la resta d'altcoins, l'ethereum va ampliar dimecres els seus màxims històrics recents fins a gairebé 4.700 dòlars i va marcar un altre rècord en preus de tancament, en acabar el dia als 4.607 dòlars. Les pujades de l'última setmana per a la criptomoneda número dos són al voltant del 15%, gràcies a l'optimisme al voltant de la transició cap a Ethereum 2.0.

Pel que fa a la capitalització total, es manté en màxims de tots els temps, gairebé als 2,8 bilions de dòlars, gràcies a les alces en la binase coin, el ripple, la solana i la polkadot, que han avançat més d'un 20% durant els darrers set dies.

Amb tot, els experts esperen que els inversors digerissin el missatge de la Fed, ja que la màquina d'imprimir diners del banc central dels EUA va ser el que va impulsar les compres en actius de risc, com ara el bitcoin. El tapering del banc central pot conduir a una disminució de les inversions al mercat de les criptomonedes.

De moment, crida l'atenció que el volum d'operacions al mercat al comptat del bitcoin va continuar disminuint-se malgrat el repunt del preu l'últim mes. De fet, la mitjana de set dies ha baixat gairebé 1.000 milions de dòlars respecte a la setmana anterior, segons les dades recopilades per Arcane Research.

"El volum de negociació ha disminuït substancialment des que el bitcoin va assolir el màxim històric el 20 d'octubre, però hauria d'augmentar considerablement si el bitcoin torna a desafiar el màxim històric aviat", va escriure Arcane en un informe de dimecres.

Els experts encara no han perdut l'esperança que es tornin a veure nous màxims històrics abans de finals d'any. Sense anar més lluny, els experts de JP Morgan creuen que els actius alternatius, entre els quals hi ha les criptodivises, "haurien de continuar tenint un rendiment superior el 2022". Un objectiu de preu de 73.000 dòlars sembla raonable, comenten, si la volatilitat relativa continua al proper any.

Noticias relacionadas

contador