le-bitcoin-s-envole-de-1-000-dollars-en-12-heures

Caigudes en el mercat de les criptodivises aquest dimecres d'un 2,5% de mitjana, després que hagi transcendit la notícia del robatori de 40.000 milions de dòlars en bitcoins de la plataforma d'intercanvi Binance, fruit d'un 'hackeo'. El bitcoin aguanta el tipus i es deixa un 1%, amb la resistència dels 6.000 dòlars a l'abast dels dits.

En la resta de monedes més cotitzades, el declivi també és notable en el ethereum, el bitcoin cash o el litecoin, que cauen al voltant d'un 3%, mentre la més perjudicada és la binance coin, que es deixa un 5%. La capitalització total és de 185.000 milions de dòlars, lleugerament per sota dels màxims de sis mesos de fa unes jornades.

La notícia del ciberatac a una de les bosses de monedes criptogràfiques més grans del món ha tornat a aixecar els temors sobre les bretxes de seguretat dels actius digitals. El robatori que ha notificat Binance, d'un total de 7.000 bitcoins se suma a la llarga llesta d'atacs d'aquest tipus a les cases de canvi. En aquesta ocasió, la plataforma ha declarat que els hackers van usar una varietat de mètodes per a dur a terme la "violació a la seguretat a gran escala" que va ocórrer el dimarts.

També van aconseguir obtenir certa informació de l'usuari, com els codis d'autenticació de dos factors, que es requereixen per a iniciar sessió en un compte de Binance. La casa de canvi de criptomoneda va ser capaç de rastrejar els bitcoins robats a una sola cartera, va dir.

"Els hackers van tenir la paciència d'esperar i executar accions ben orquestrades a través de múltiples comptes aparentment independents en el moment més oportú", va dir Binance. “La transacció està estructurada d'una manera que va passar els nostres controls de seguretat. Va ser desafortunat que no poguéssim bloquejar aquesta retirada abans que s'executés. Una vegada executat, la retirada va activar diverses alarmes en el nostre sistema. Vam detenir tots els reintegraments immediatament després d'això".

Noticias relacionadas

contador