cohete bitcoin
© Alberto Sánchez

Fortes pujades per al bitcoin, que estira l'impuls alcista rebut dijous fins gairebé a la barrera psicològica dels 60.000 dòlars -la resistència es troba als màxims històrics de 65.000 dòlars-, aixecat per la certesa que la Comissió de Borsa i Valors dels EUA (SEC per les sigles en anglès) aprovarà la setmana que ve els fons cotitzats (ETF) basats en futurs de la criptodivisa. Segons informa Bloomberg, el regulador gairebé ha decidit no bloquejar dos d'aquests vehicles d'inversió, que han de rebre el veredicte de l'organisme a partir del 18 d'octubre, i els alcistes estan de festa major al mercat dels criptoactius.

  • 63.755,32$
  • -1,14%

A l'auge de la reina de les divises digitals, que es dispara un 10% aquesta setmana, s'afegeixen les alces en altres altcoins, amb el verd imposant-se en l'ethereum, que ha arribat als 3.800 dòlars o la solana. La capitalització total apunta amb decisió cap als 2,5 bilions de dòlars, amb un domini del bitcoin del 46% i un valor de tots els tokens en circulació d'1,12 bilions de dòlars.

La llum verda de l'ETF és un dels esdeveniments més esperats de la història de les monedes digitals i els analistes asseguren que serà un repulsiu per al 'criptovers' més gran que la compra de 1.500 milions de dòlars en criptodivises del fundador de Tesla, Elon Musk, a inicis d'aquest any. El consens de mercat fixa com a objectiu de les alces, almenys, els màxims històrics d'abril, mentre no són pocs els que creuen que els 100.000 dòlars estan a l'abast de la creació de Satoshi Nakamoto abans que acabi l'any.

Bloomberg fa alguns dies que esrtà apuntant que la SEC donarà el pas d'aprovar el primer ETF del bitcoin encara que basat en els seus futurs i no en el preu al comptat. Aquesta fita es considera una nova porta oberta de bat a bat als inversors institucionals de Wall Street que encara no s'han decidit a donar el salt a les 'criptos'. Informa l'agència de notícies que es tracta de les propostes de ProShares i Invesco, que van ser presentades sota les regles dels fons d'inversió i que el president de la SEC, Gary Gensler, ha dit que proporcionen "importants proteccions als inversors". La setmana que ve es conclou l'avaluació de totes dues.

D'altra banda, el preu del bitcoin es veu alimentat a mesura que es dispara l'adopció global de criptodivises. L'últim Índex d'Adopció Global de Criptodivises de Chainalysis mostra un creixement massiu als mercats emergents i "aquesta tendència continuarà a mesura que els inversors a l'estranger s'esforcin per cobrir-se de la inflació", explica Edward Moya, analista d'Oanda.

Els operadors de monedes digitals també es van encongir d'espatlles davant l'advertiment del sotsgovernador del Banc d'Anglaterra, Jon Cunliffe, que el bitcoin podria desencadenar un col·lapse al nivell de 2008. El president de Rússia, Vladímir Putin, també va fer alguns comentaris sobre les monedes digitals , assenyalant que tenen valor, però que no s'haurien d'utilitzar per comerciar amb el petroli. "El bitcoin ja no està centralitzat ara que la Xina està fora de l'escena i el suport d'una àmplia gamma de països sempre és alcista per a les monedes digitals", afegeix Moya.

Noticias relacionadas

contador