gary gensler criptomonedas
© Alberto Sánchez

Màxima expectació al mercat de les criptodivises sobre cada pas que dona la Comissió de Mercats i Borsa dels EUA (SEC per les seves sigles en anglès) al voltant de l'esperada aprovació del fons cotitzat (ETF) de la moneda digital. Concretament, dos dels postulantes per llançar el primer vehicle d'inversió d'aquest tipus en la reina de les criptos han actualitzat les seves sol·licituds d'una manera que ha portat els experts a aventurar que el beneplàcit del regulador és "imminent".

"El 'criptovers' espera una possible actualització de la SEC sobre un ETF del bitcoin dilluns", comenta Edward Moya, analista d'Oanda. I el consens de mercat aposta perquè es doni un moviment buy the rumor (compra el rumor) durant els pròxims dies, cosa que portarà l'actiu digital a tocar els seus màxims històrics.

Ha estat l'analista sènior d'ETF de Bloomberg, Eric Balchunas, que ha aixecat la llebre via Twitter en assenyalar que hi ha "bons" senyals que aviat s'aprovarà el vehicle d'inversió. Ha explicat que Ark Invest -de Cathie Wood- va presentar una sol·licitud per a un ETF de futurs del bitcoin i Valkyrie va actualitzar el seu propi prospecte d'ETF, segons recull CoinTelegraph.

Segons Balchunas, les empreses solen actualitzar les seves propostes quan ho tenen tot preparat i "llest per al llançament", cosa que suggereix que Valkyrie podria rebre aviat la llum verda de la Comissió del Mercat de Valors dels Estats Units (SEC). L'expert de Bloomberg també ha destacat la sol·licitud de l'ETF de futurs del bitcoin d'Ark Invests el 13 d'octubre en associació amb 21Shares i la marca blanca WhiteAlpha Architect, assenyalant que era "un altre bon senyal" que la SEC està llista per donar el vistiplau.

En referència a l'ETF de Valkyrie, l'analista va afegir que busca "aquest tipus" de presentacions de prospectes actualitzats per determinar si la llum verda oficial de la SEC està arribant, i va dir que els sol·licitants sovint s'actualitzen els detalls finals "just abans" de l'llançament. No obstant això, va admetre que al sector de les monedes digitals no hi ha res segur.

Noticias relacionadas

contador