cohete 1 bitcoin
© Alberto Sánchez

El bitcoin torna a les pujades aquesta dijous, després de posar a prova nivells pròxims al seu suport dels 53.000 dòlars -abans resistència-, animat per les novetats que arriben des de la Comissió de Mercats i Borsa dels EUA (SEC per les seves sigles en anglès) al voltant de l'esperada aprovació del fons cotitzat (ETF) de la moneda digital. Amb el líder dels actius digitals una altra vegada per sobre 58.000 dòlars, el verd s'imposa en les altcoins, amb pujades també per a l'ethereum, que torna a superar els 3.600 dòlars, mentre la resta dels tokens deixa alces més moderades. La capitalització total s'acosta als 2,4 bilions de dòlars.

Els experts coincideixen a assenyalar que les notícies que dos dels postulantes per llançar el primer ETF en la reina de les criptos han actualitzat les seves sol·licituds han donat una altra vegada ales als alcistes. "El 'criptovers' espera una possible actualització de la SEC sobre un ETF del bitcoin dilluns", comenta Edward Moya, analista d'Oanda. I el consens de mercat aposta perquè es doni un moviment buy the rumor (compra el rumor) durant els pròxims dies, cosa que portarà l'actiu digital a tocar els seus màxims històrics.

No obstant això, "centrar-se en el drama d'un nou màxim històric és un enfocament miop", avisa Simon Peters, analista de mercats d'eToro. "A llarg termini, hauríem de veure que els preus augmenten i, finalment, es produirà un nou màxim històric. A curt termini, podríem veure certa resistència al nivell de 58.000-60.000 dòlars, i potencialment un retrocés", adverteix. "Al final, els inversors en criptoactius s'haurien de centrar en els beneficis i casos d'ús a llarg termini dels tokens. Enfocar només en els moviments de preus a curt termini és un enfocament molt arriscat per a qualsevol", afegeix l'expert del bròker.

Però l'atenció del mercat està posada en quant pujarà la cripto per l'expectació al voltant del fons cotitzat. Ha estat l'analista sènior d'ETF de Bloomberg, Eric Balchunas, que ha aixecat la llebre via Twitter en assenyalar que hi ha "bons" senyals que aviat s'aprovarà el vehicle d'inversió. Ha explicat que Ark Invest -de Cathie Wood- va presentar una sol·licitud per a un ETF de futurs del bitcoin i Valkyrie va actualitzar el seu propi prospecte d'ETF.

Segons Balchunas, les empreses solen actualitzar les seves propostes quan ho tenen tot preparat i "llest per al llançament", cosa que suggereix que Valkyrie podria rebre aviat la llum verda de la Comissió del Mercat de Valors dels Estats Units (SEC). L'expert de Bloomberg també ha destacat la sol·licitud de l'ETF de futurs del bitcoin d'Ark Invests el 13 d'octubre en associació amb 21Shares i la marca blanca WhiteAlpha Architect, assenyalant que era "un altre bon senyal" que la SEC està llista per donar el vistiplau.

ELS EUA, LÍDER EN MINERIA

A més de l'anterior, els analistes estan monitoritzant les dades de la cadena de blocs, que apunten a una alça contínua per al bitcoin. "Tot i la prohibició de les monedes digitals a la Xina, sembla que els miners, inclloent-hi els que estaven a la Xina, estan mantenint les seves tokens en carteres de mineria", explica Ki Young Ju, CEO de CryptoQuant, referint-se a la disminució de les sortides dels miners, que tendeix a ser un indicador de preus alcista.

En altres notícies, després de les dràstiques mesures de la Xina contra el sector de les monedes digitals, els Estats Units ha pres el relleu del lideratge en la mineria del bitcoin per primera vegada. El hashrate de la xarxa del bitcoin, la mesura dels recursos computacionals utilitzats per dur a terme activitats de mineria, s'ha recuperat des dels seus mínims de juliol, fins i tot després que la prohibició de la Xina obligués els miners a tancar les seves operacions a la regió. Ha pujat al voltant d'un 117% a 133 EH/s a ​​partir del 12 d'octubre des del seu mínim de juliol de 61EH/s, segons la companyia d'anàlisi de dades Glassnode.

El nou informe del Centre de Finances Alternatives de Cambridge (CCAF) confirma ara que, des de la prohibició de la Xina, els miners de la resta de món, principalment als EUA, han adquirit el control de les operacions mineres globals de la cripto. Els Estats Units representava el 35,4% del hashrate global a finals d'agost, xifra que suposa més del doble del 16,8% de finals d'abril.

Noticias relacionadas

contador