bitcoin dl 2
Pixabay

Nova jornada en vermell per al bitcoin i la majoria de les criptomonedes. La més coneguda de les divises digitals es deixa més d'un 1,5% aquest dilluns i lluita per mantenir-se per sobre del nivell dels 20.000 dòlars mentre mira amb atenció la borsa. I és que, segons els experts, el que faci el bitcoin als propers dies dependrà, i molt, de la marxa de les accions.

Així ho destaca Ipek Ozkardeskaya, analista sènior a Swissquote Bank, al comentari de mercat d'aquest dilluns. "El bitcoin lluita per mantenir-se per sobre del nivell dels 20.000 dòlars. Si veiem que les accions nord-americanes, especialment les tecnològiques, cedeixen guanys aquesta setmana, podríem veure el bitcoin esvair-se per sota de la marca dels 20.000 dòlars", destaca.

El principal actiu digital va caure divendres a la cota més baixa en més de tres setmanes, per sota dels 22.000 dòlars, i s'hi manté per ara. Ho va fer després d'haver superat els 25.000 per primera vegada des del juny, després de la pujada de les accions als Estats Units.

Per part seva, l'ethereum també està patint un cop important en aquest inici de setmana. El segon cripto més important es deixa més d'un 3% i lluita per mantenir els 1.500 dòlars quan totes les mirades del món de les divises digitals hi estan centrades, davant La Fusió que es produirà el proper 15 de setembre a la tecnologia que la sustenta i que promet reduir la despesa energètica que es produeix al seu minat.

Aquest esdeveniment, un dels més esperats, promet agitar, encara més, el mercat dels actius digitals, que fa mesos que està sumit en una autèntica muntanya russa.

Segons ha dit Susannah Streeter, analista sènior d'inversions i mercats de Hargreaves Lansdown, el nou "refredament" de les criptomonedes s'ha produït "enmig dels temors que el mercat es dirigeix ​​a un criptohivern". Com diu, "tot i que el bitcoin encara està una mica lluny dels seus mínims del juny per sota dels 19.000 dòlars, la volatilitat està tornant a sacsejar el mercat".

Simon Peters, analista de mercats de criptomonedes a eToro, també ha parlat de la correlació entre les monedes digitals i la renda variable. "Amb l'estreta correlació entre la renda variable nord-americana i les criptomonedes als últims mesos, sospito que el que ha passat amb la borsa s'ha filtrat als mercats de criptomonedes i és la raó per la qual estem veient la venda", ha dit segons recull CNBC.

Noticias relacionadas

contador