bitcoin ethereum

El mercat de les criptomonedes es pren un descans aquest dimecres, després del ral·li viscut des del cap de setmana passat, quan el bitcoin va aconseguir superar la resistència dels 46.000 dòlars. Els experts segueixen apostant perquè l'avanç continuï, ja que els senyals positius s'acumulen del costat dels alcistes, però la reina de les criptomonedes segueix dubtant si trencar el nivell de resistència més crucial de 50.000 dòlars, mentre els toros mantenen una estreta vigilància sobre aquest nivell de preus.

  • 63.633,13$
  • 0,61%

L'ethereum, per part seva, està vivint una situació similar i se les veu amb la zona de control dels 3.500 dòlars, a la qual s'ha aproximat aquesta setmana. La resta del mercat deixa lleus caigudes a la majoria de criptovalors, cosa que els experts consideren que entra dins d'una sana correcció de curt termini després de les alces recents, amb la notable excepció del criptovalors LUNA de Terra, que es manté en màxims històrics de 105 dòlars. La capitalització total segueix sobre la franja dels 2,1 bilions de dòlars.

Els experts indiquen que el mercat es pren una pausa amb els seus dos principals criptovalors davant d'importants nivells de resistència. "Si el preu del bitcoin trenca aquest punt, serà gairebé segur que la carrera alcista empenyerà el criptoactiu cap a la marca de 60.000 dòlars, el proper punt de resistència significatiu", comenta Neil Wilson, analista de Markets.com.

L'anàlisi fonamental, tècnica i de les dades de la cadena de blocs apunta en aquesta direcció, ja que tots els esdeveniments al voltant de les monedes digitals són positius, els gràfics mostren que és molt probable que es doni una continuació de les pujades i les dades dels moviments de les balenes no poden ser més alcistes. I, per si hi hagués dubtes, l'acció del preu mostra fortalesa després que la moneda de Satoshi Nakamoto hagi esborrat totes les pèrdues del 2022, amb una alça del 35% i nous màxims anuals.

Una altra dada que cal destacar és que des que Rússia va envair Ucraïna el 24 de febrer, les adreces de bitcoins que tenen de 1.000 a 10.000 criptovalors, les anomenades 'balenes', s'han disparat un 9%, segons dades de la plataforma d'anàlisi de cadena de blocs Santiment. Actualment, hi ha més de 2.200 adreces que tenen de 1.000 a 10.000 BTC, el nivell més alt en 12 mesos. Aquesta fase d'acumulació de les balenes sol anar seguida d'un impuls immens dels preus.

L'ETHEREUM, ALS 3.500

Pel que fa a l'ethereum, continua cotitzant per sobre del nivell de preu de 3.000 dòlars. "Gran part d'aquest impuls es deu al bombo de les NFT i als operadors institucionals que s'embutxaquen ethers, ja que saben que no és probable que altres criptovalors considerats assassins de l'ether tinguin una penetració al mercat igual a la d'aquesta cadena de blocs", assenyala Wilson. Per exemple, si un mira les transaccions de NFT a ethers, encara són gegantines en comparació amb altres com LUNA i SOL (Solana).

En aquest sentit, aquest dimecres pesa sobre el mercat la notícia que la xarxa Ronin, la cadena de blocs que executa el popular joc de NFT Axie Infinity de Sky Mavis, ha estat hackejada, amb uns 625 milions de dòlars de fons robats pels delinqüents. Segons expliquen diversos mitjans, l'atac es va produir el 23 de març, però les alarmes no van saltar fins una setmana després.

Noticias relacionadas

contador